Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Proiect de lege pentru „protejarea copiilor”, inițiat de UDMR, împotriva popularizării schimbării de sex sau a homosexualității

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Proiect de lege pentru „protejarea copiilor”, inițiat de UDMR, împotriva popularizării schimbării de sex sau a homosexualității

Șapte deputați UDMR au inițiat un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind „protecția și promovarea drepturilor copilului”, menit să protejeze copiii împotriva „difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității”.

„Alineatul (1) al articolului 89 se completează și va avea următorul cuprins:

„(1) Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migrației ilegale, răpirii, violenței, pornografiei prin internet, difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității, precum și a oricăror forme de violență, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituții de învățământ, medicale, de protecție, medii de cercetare a infracțiunilor și de reabilitare/detenție, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc”, prevede proiectul de lege BP778/2021, inițiat de UDMR.

Inițiatorii proiectului de lege sunt următorii șapte deputați UDMR:

Benedek Zacharie,
Biró Rozália-Ibolya
Gál Károly
Könczei Csaba
Kulcsár-Terza József-György
Seres Dénes
Zakarias Zoltán
De asemenea, proiectul de lege mai prevede ca cel puțin o dată pe semestrul unui an școlar să fie derulate „programe de educație pentru viață, inclusiv educație de sănătate sexuală pentru copii în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”.

„Litera i) din alineatul (3) al articolului 46 se modifică și se completează și va avea următorul cuprins:

z) derularea sistematică în unitățile școlare, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație de sănătate sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor, având opțiunea părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor de a solicita în scris unității școlare scutirea copiilor de la asemenea programe de educație;”, se mai arată în inițiativa legislativă propusă de UDMR.

Totodată, în proiectul de act normativ mai este precizat faptul că „sexul copilului este stabilit de către medicul care a asistat sau a constatat nașterea”, iar „sexul copilului nu poate fi altul, decât cel feminin sau cel masculin”.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea