Proiect de lege: Părinții ar putea fi obligați să-și înscrie copiii la grădiniță. Motivul

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Parlamentarii intenționează să-i oblige pe părinţi să-şi înscrie copiii la grădiniţă. Argumentul aleşilor este că la şcoală se văd decalaje mari între copiii ţinuţi acasă şi cei care au frecventat grădiniţa. Mulţi părinţi sunt de acord, însă cu un amendament: statul ar trebui mai să construiască nişte creşe şi grădiniţe.

În prezent fiecare părinte are libertatea de a alege ce face cu propriul copil. Fie îl înscrie la grădiniţă, fie îl ţine acasă, în grija bunicilor sau a bonelor.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Iniţiatorii legii susţin că, atunci când ajung la şcoală, există decalaje majore între copiii crescuţi acasă şi cei înscrişi la grădiniţă. Aşa că, grupa mijlocie şi cea mare ar trebui să devină obligatorii.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Marius Bota, deputat PSD: Copiii nu au acelaşi nivel de pregătire şi unii dintre ei au lacune pe care le recuperează foarte greu iar din acest motiv se inhibă de multe ori şi rămân în urmă şi în următoarele clase primare, cu pregătirea şcolară.

Psihologii spun şi ei că, cel mai bine, un copil se dezvoltă în colectivitate. ”Este foarte important ca un copil să iasă dincolo de uşa casei şi să intre zi de zi în experienţe de interacţiune directă cu alţi copii. Ori pentru asta, grădiniţa este probabil cel mai propice mediu”, spune psihologul Diana Stănculeanu.

Majoritatea părinţilor îşi înscriu copii la grădiniţă, aşa că văd cu ochi buni iniţiativa legislativă. Cum în multe localităţi din ţară grădiniţele de stat sunt supraaglomerate, proiectul s-ar putea dovedi greu de pus în practică.

Legea urmează să intre mai întâi în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

sursa: digi24.ro

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419