Rămâi conectat

Actualitate

Proiect de dezvoltare a resurselor umane în zona rurală

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La sfârşitul săptămânii trecute, sala de conferinţe a Hotelului Parc din Alba Iulia a găzduit un eveniment inclus în categoria celor de promovare a politicilor de accedere la fondurile europene. Este vorba despre lansarea proiectului intitulat „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”, proiect propus şi derulat (în calitate de beneficiar), de SC Dalema West SRL, în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, care a obţinut cofinanţare din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. La acest eveniment, pe lângă echipa de implementare a proiectului, coordonată de managerul acestuia, doamna Laura Pleşa şi de numeroşi tineri interesaţi de specificul muncii în cadrul proiectelor cu finanţare europeană, au participat şi doi agenţi de dezvoltare rurală, din două comunităţi rurale în care se resimte necesitatea dezvoltării resurselor umane şi a pregătirii forţei de muncă: Bucerdea Grânoasă şi Valea Lungă.
Nu intrăm în detalii cu privire la obiectivele proiectului, dar putem să vă dezvăluim faptul că grupul ţintă al proiectului este format din persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi pesoane ocupate în agricultura de subzistenţă, iar rezultatul scontat al proiectului, după cele 20 de luni de derulare, este pregătirea a 200 de persoane din zona rurală în diferite meserii cu atractivitate pe piaţa muncii, precum zidar-pietrar-tencuitor, dulgher-tâmplar-parchetar, electrician constructor, ospătar, bucătar etc. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât de mult alcool consumau românii acum 150 de ani: Ţăranii dădeau vin şi ţuică până şi copiilor mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cât de mult alcool consumau românii acum 150 de ani: Ţăranii dădeau vin şi ţuică până şi copiilor mici Acum mai bine de o sută de ani, consumul abuziv de alcool făcea ravagii în satele româneşti. Rapoartele medicale ale vremii arată că în anumite regiuni peste 20% dintre localnici erau atinşi de alcoolism iar vinul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea