Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

PROIECT: Actele de stare civilă, emise online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul pentru Societatea Informaţională propune emiterea actelor de stare civilă prin internet. Costurile proiectului se ridică la o valoare de 35 de milioane de euro. Potrivit mediafax.ro ministerul va evalua, în perioada următoare, ofertele depuse pentru sistemul informatic necesar.

„Pe 17 aprilie s-a încheiat etapa de depunere a proiectelor pentru implementarea unui proiect la nivel naţional, care are ca obiectiv general îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă. Perioada în care au putut fi făcute înregistrările online a fost 18 martie-17 aprilie. Bugetul total al proiectului de eliberarea online a actelor de starea civilă este de 35 milioane de euro”, se arată într-un comunicat al MSI.

Pentru emiterea unui nou document se intenţionează ca cetăţenii să nu mai folosească decât cartea de identitate, restul documentelor regăsindu-se în sistem.

„Nu este vorba de o simplă digitalizare a unor documente, ci de regândirea unor procese astfel încât cetăţenii să vadă plus valoare în viaţa lor în termeni de timp redus de interacţiune fizică cu autorităţile, iar acestea să poată gestiona fluid şi eficient informaţiile. Pentru prima oară în istoria României ne propunem să facem un istoric al documentelor de stare civilă din ultima sută de ani”, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

Pentru acest proiect au fost alocate 154 milioane de lei.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea