Rămâi conectat

Politică Administrație

PROIECT: 39.000 de lei – finanțări de la Consiliul Local Alba Iulia pentru evenimente culturale și academice din luna octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit unor proiecte supuse aprobării consilierilor locali, în ședința din 30 septembrie, municipalitatea din Alba Iulia propune finanțări în valoare totală de 39.000 de lei pentru câteva evenimente culturale și academice programate pentru luna octombrie.

CL Alba Iulia01Astfel, se propune alocarea sumei de până la 15.000 de lei către ”Universitatea 1 Decembrie 1918” pentru susținerea evenimentului academic, educativ-științific, ”Law an Its Challenges in socio-economic and administrative field”, programat să se desfășoare în perioada 6-9 octombrie, la Alba Iulia.

”Având un caracter periodic, evenimentul din acest an va include un nou capitol de cercetare în lumina evoluțiilor curente într-un domeniu în permanență dinamică, socio-economic și administrativ. Acoperirea conferinței este una internațională, având un portofoliu etichetat cu cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România, dar și din Statele Unite ale Americii, Polonia, Italia, Spania, Germania și Republica Moldova. Estimarea organizatorilor vizează un număr de 40 de persoane invitate, alături de cadre didactice din Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Cu referire directă la aspecte ce țin de transparența juridică, proceduri, atitudini sau expertize juridice administrative și economice, conferința reprezintă o platformă de dezbateri și schimb de experiență, probând tendințele unui domeniu de expertiză juridică dar care, în România, este astăzi marcat de schimbări și incertitudini”, explică reprezentantul administrației locale precizând că evenimentul are și o valoare simbolică – marchează 25 de ani de învățământ universitar la Alba Iulia.

De asemenea, se propune acordarea unei sume de 10.000 de lei, din bugetul local, pentru susținerea Congresului Național al Facultăților de Teologie Ortodoxă, organizat de Universitatea ”1 Decembrie 1918” în perioada 10 – 11 octombrie 2016.

”În cadrul acestui eveniment științific vor fi susținute prelegeri cu privire la cercetarea teologică de astăzi, în spațiul universitar românesc, precum și despre alegerea temelor de cercetare din spațiul Ortodox. La această manifestare participă reprezentanți din toate centrele universitare unde funcționează Facultăți de Teologie, reprezentanți din Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice precum și din Secretariatul de Stat pentru Culte. Timp de două zile, aceștia vor creiona exigențele cercetării teologice de astăzi, care sunt obiectivele și mai ales mijloacele de predare în cadrul învățământului teologic universitar. Facem precizarea că acest eveniment are cea mai apropiată replică la nivelul municipiului nostru, peste 20 de ani”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre.

Tot o suma de 10.000 de lei este propusă pentru finanțarea evenimentului organizat în perioada 7-9 octombrie 2016, de cptre Despărțământul ASTRA ”Eugen Hulea” Alba Iulia – ”A 111-a Adunare Generală ASTRA”. Este vorba despre momente solemne, comunicări, momente artistice și festive la care vor participa 180 de delegați din țară și străinătate, reprezentanți ai celor mai importante instituții de învățământ regionale, ai mediului academic, dar și ai administrației publice centrale.

Evenimentul marchează împlinirea a 150 de ani de la prima Adunare ASTRA desfășurată la Alba Iulia, concomitent cu prezența în cadrul acesteia, la vremea respectivă, a poetului Mihai Eminescu.

”În cadrul acestei întâlniri de la Alba Iulia vor fi prezenți delegați de la toate despărțămintele din România: profesori, preoți, scriitori, intelectuali sau pur și simplu apărători ai unei identități născută la Alba Iulia. Timp de trei zile vor recrea atmosfera dezbaterilor și angajamentelor care au consacrat Asociațiunea ASTRA ca un pilon al românismului, în raport cu Marea Unire. Este evident că în demonstrarea importanței acestui eveniment stă, înainte de toate, apropierea Centenarului din 2018, fapt istoric ce trebuie punctat alături de cele mai importante evenimente care definesc prezentul acestei țări”, se arată în raportul de specialitate.

Într-un alt proiect de hotărâre aflat pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 30 septembrie se propune cheltuirea sumei de până la 4.000 de lei pentru susținerea evenimentului ”Expoziție artă plastică – Incursiune în formă și culoare”, de la Galeriile de Artă ale Municipiului Alba Iulia.

”Artistul plastic Luminița Bretoiu, profesor de educație plastică la Școala ”Mihai Eminescu” și Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia, în parteneriat cu Nicolae Ispas, profesor la Liceul de Arte Alba Iulia, Rodica Marinescu, director la Școala ”Mihai Eminescu” și Carmen Ursu, director la Colegiul Tehnic ”Apulum”, solicită sprijin financiar pentru realizarea unei expoziții mixte, un proiect ce reunește lucrări personale și lucrări realizate de elevii școlilor menționate”, potrivit raportului de specialitate în care se precizează că este vorba despre aproximativ 80 de lucrări selectate din experiența de dascăl și din creații personale ale prof. Luminița Bretoiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea