Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Programul Rabla aduce o serie de modificări în 2013. Vezi declaraţia ministrului Mediului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La jumătatea acestei luni va fi demarat programul Rabla 2013. Principala noutate de anul acesta la program este creşterea valorii tichetului de casare la 1.500 de euro, adică 6.600 de lei. Suma este aproape dublă faţă de cea din ultimii 4 ani şi este suficientă ca avans pentru o maşină nouă.

În cadrul vizitei de astăzi la Alba Iulia, Rovana Plumb a făcut o scurtă declaraţie privind modul în care se va derula în acest an Programul Rabla.

„Am declarat că începând cu 15 aprilie intră în implementare (n.r. Programul Rabla). Tichetul valoric va avea un cuantum de 1500 de euro şi va fi unul singur pe persoană. Momentan suntem în analiză privind numărul de tichete pe care le vom emite. Va fi o singură emitere în acest an. Luăm în calcul toate modalităţile, în aşa fel încât să nu se mai întâmple perturbări ale procedurii, cum am constatat anul trecut, pentru a nu mai avea nemulţumiri nici din partea operatorilor din program, nici din partea cetăţenilor. Totul se va face transparent astfel încât să aibă toată lumea acces la modul în care se derulează programul, pe tot parcursul lui”, a spus ministrul Mediului.

Rovana Plumb a mai adăugat că programul va avea şi un alt nume, însă nu a dorit să dezvăluie care va fi acesta. Momentan sunt luate în considerare trei variante, la nivelul ministerului.

Reprezentanţii Fondului de Mediu, care va plăti prima de casare, s-au gândit şi la faptul că o asemenea sumă i-ar putea tenta pe mulţi să stoarcă un ban de la stat. Cei care se gândesc să profite de ocazie, să cumpere o maşină veche cu doar câteva sute de euro şi să o dea la casare pentru a primi un voucher de 1.500 de euro, trebuie să ştie că autorităţile vor impune ca cel care dă o maşină la casat să fie proprietarul ei de cel puţin un an.

Se va renunţa însă la varianta de până acum prin care voucherele puteau fi vândute şi cumpărate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea