Rămâi conectat

Actualitate

Programul „Alege oaia” trece la nivelul următor – Va fi promovat cu shaorma, potrivit ministrului Petre Daea

Ziarul Unirea

Publicat

în

În următoarele zile va putea fi degustată shaorma din carne de oaie, iar o rețea de restaurante va prezenta meniuri realizate din carne de oaie. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Am pornit un program, ”Alege oaia”, pentru a stimula consumul de carne de oaie. El are două axe: vrem să popularizăm în toată țara pe tiparul pe care l-ați văzut în capitalele de județe și să începem să realizăm și infrastructura necesară, adică să deschidem magazine care să vândă aceste produse, în așa fel încât consumatorul să le găsească, și să stimulăm astfel introducerea cărnii de oaie în restaurante. Vă vom invita, în baza acestui program pe care îl avem, la trei evenimente, iar unul va fi la o școală de bucătari, unde facem niște meniuri din carne de oaie. Va fi o lecție deschisă la care vă invităm. O a doua lecție: un procesator o să pregătească o shaorma din carne de oaie și să sperăm că vom găsi și ingredientele necesare pentru a vedea că acest produs se poate valorifica, fiind extrem de valoros”, a spus Daea, citat de Agerpres.

De asemenea, ministrul a precizat că o rețea de restaurante va prezenta în perioada următoare și câteva meniuri din carne de oaie.

„Va fi și o masă deschisă cu dvs. — presa — pentru că o rețea de restaurante va prezenta în perioada următoare și câteva meniuri din carne de oaie. Toate acestea se fac într-un concept unitar, nu se fac la întâmplare și sperăm că anul viitor vom găsi în București magazine și unități de comercializare speciale pentru carnea de oaie și produsele din carne de oaie. De asemenea, vreau să vă informez, nu dau nume, dar două supermarketuri au deja pe rafturi carne de oaie pregătită și ambalată”, a subliniat șeful MADR.

Nu în ultimul rând, ministrul a reiterat că toate produsele românești vor fi promovate, nu numai carnea de oaie și lâna, ci și carnea de porc și de pui, sau mierea.

„Facem aceste acțiuni și cu lâna și cu carnea de oaie și cu porcul și cu toate celelalte, cu puii și cu mierea pentru copii, pentru a promova produsele românești, pentru a promova consumul de produse românești și a putea intra în supermarketuri. Odată intrate, decizia o va lua consumatorul după ce degustă produsul, iar supermarketul își va putea plia conceptul comercial. Am pornit cu oaia, dar Kaufland, pot să îi dau numele, s-a angajat ca până în 2020 circa 60% din producția de carne de porc să fie românească și eu mi-am dat semnătura, pentru că ce este mai sfânt decât să fii crescător de animale în România, dar, în același timp, să fii și consumator al produselor pe care le faci cu atât de multă strădanie, cu atât de mult efort, dar și cu mult suflet”, a mai spus Petre Daea.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, codașa țărilor UE la consum pe cap de locuitor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

România, codașa țărilor UE la consum pe cap de locuitor În 2024, bunăstarea materială a gospodăriilor din Uniunea Europeană a continuat să reflecte diferențe substanțiale între statele membre, potrivit unui raport publicat de Eurostat. Indicatorii analizați, consumul individual efectiv (CIE) și PIB-ul pe cap de locuitor, oferă o imagine clară a nivelului de trai resimțit […]

Citește mai mult

Actualitate

Rovinieta s-ar putea scumpi cu aproape 80% de la 1 iulie 2025. Ce alte măsuri îi vor afecta pe şoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rovinieta s-ar putea scumpi cu aproape 80% de la 1 iulie 2025. Ce alte măsuri îi vor afecta pe şoferi Șoferii din ROmânia vor fi printre cei mai afectaţi de planul de măsuri fiscale. Conducătorii auto mai primesc o lovitură în plus de la 1 iulie 2025, când rovinieta ar putea să se scumpească cu […]

Citește mai mult

Actualitate

Noi reguli de la Comisia Europeană: Fermierii obligați să renunțe la cuști în 2026, pentru anumite categorii de animale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Noi reguli de la Comisia Europeană: Fermierii obligați să renunțe la cuști în 2026, pentru anumite categorii de animale Comisia Europeană intenționează începând cu 2026 o legislație care să elimine treptat utilizarea cuștilor în creșterea anumitor specii și categorii de animale. Printre acestea se numără găinile ouătoare, porcii, vițeii, puicuțele, puii de carne și de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea