Rămâi conectat

Actualitate

Program creat de trei elevi români, va rula pe Stația Spațială Internațională. Cum vor fi ajutați fermierii de acest sistem

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Program creat de trei elevi români, va rula pe Stația Spațială Internațională. Cum vor fi ajutați fermierii de acest sistem

Trei elevi din Hunedoara au creat un program care va rula pe Stația Spațială Internațională, imaginile surprinse fiind analizate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Proiectul celor trei elevi din Hunedoara, pasionați de fizică și robotică, a trecut prin două etape de preselecție ale Agentiei Spaţiale Europene.

După luni de zile de emoţii, tinerii au primit vestea cea mare, aceea că experimentul lor a obţinut statutul de zbor și va rula pe Staţia Spaţială Internaţională, în perioada aprilie – mai.

Experimentul va dura aproximativ trei ore, timp în care staţia înconjoară Pâmântul complet, de două ori.

Cu ajutorul acestui sistem, tinerii vor monitoriza felul în care se dezvoltă vegetația la bordul stației, astfel încât plantele să fie păstrate în viață, pentru a reprezenta o sursă de hrană pentru astronauți.

Imaginile primite din spaţiu vor fi comparate de elevi cu altele mai vechi şi vor fi analizate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Proiectul a fost realizat de doi elevi ai Liceului Teoretic „Traian Lalescu”, împreună cu un elev de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, în trecut, cei trei reușind să aducă României aurul mondial câștigat la concursul de robotică, desfășurat în Mexic.

Profesorul care a coordonatul proiectul spune că, pe viitor, acest soft le va putea fi de folos și fermierilor.

„Avem de gând să folosim același sistem pe drone, astfel încât să monitorizăm starea de sănătate a vegetației.

Dacă umiditatea nu este corespunzătoare sau dacă plantele au fost atacate de dăunători, atunci sistemul va detecta imediat și va emite semnale, chiar și de la mare distanță”, a spus Mircea Nistor, mentorul echipei RobotX Hunedoara.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea