Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Profesorul universitar la ASE, Cristian Păun: „Dependența economiei românești de UE este imensă. Recesiunea le bate insistent la ușă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesorul universitar la ASE, Cristian Păun: „Dependența economiei românești de UE este imensă. Recesiunea le bate insistent la ușă”

Cristian Păun, originar din Alba Iulia, profesor la Academia de Studii Economice din București, a împărtășit, prin intermediul paginii de socializare, viziunea sa asupra inflației din anul 2024.

„Un economist bun este cel care poate spune ceva relevant despre viitor. Nu poți spune ceva relevant daca nu ai o teorie bună în spate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Comisia Europeană dădea ca sigură inflația de 7,5% pentru 2023. BNR la fel.

Eu am spus 10%, există declarații publice din ianuarie 2023.

Acum Comisia s-a sucit. Inflația va fi de 9,8% pentru 2023. Eu zic tot 10%.

A făcut iar predicții Comisia, ca anul trecut. Inflație de doar 5,9% pentru 2024. Și creștere economică de 3,1%.

Eu zic minim 7,5% la inflație și creștere sub 2%, către 1,5%. Deja suntem de ceva vreme în stagflație și haosul fiscal prociclic face ca economia reală să frâneze brusc, presată mult și din afară.

Dependența economiei românești de UE este imensă. Recesiunea le bate insistent la ușă, obsesia UE fiind să fie cât mai verzi cu orice cost. În plus, nu ai cum să ai inflație la jumătate cu același deficit orientat în proporție de 90% spre consum (mare parte din import UE) acoperit prin datorie (putere de cumpărare adusă din viitor și aruncată în piață).

Ne auzim prin decembrie-ianuarie din nou pe subiect.

Până atunci: inteligență, prudență și cumpătare. Cuvintele cheie pentru 2024″, a transmis profesorul universitar Cristian Păun, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea