Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Profesorul Nicolae Ota susţine candidatura lui Radu Vieru la Primăria municipiului Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Nicolae Ota, unul dintre cei mai reputaţi profesori din întreg judeţul, s-a alăturat echipei locale a PNŢCD şi a declarat că îl susţine pe Radu Vieru pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia. Om de certă valoare profesională, morală, managerială şi culturală, profesorul Nicolae Ota a fost ales în 1990 ca reprezentant al învăţământului în Consiliul Provizoriu Judeţean Alba. Între 1990 şi 1997 a fost ales director al Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” iar ani la rând a fost desemnat de către directorii şcolilor din judeţ în fruntea Casei Corpului Didactic. În calitate de profesor de pedagogie şi psihologie a modelat zeci de generaţii de elevi şi a fost răsplătit cu mai multe distincţii printre care cea de Profesor Evidenţiat, Ordinul Meritul pentru Învăţământ în Grad de Comandor sau diplome de Fidelitate şi Excelenţă.
   „Pe medicul Radu Vieru mi-l amintesc ca fiind un elev eminent, foarte serios şi conştincios, cu un comportament cizelat, elegant, un adolescent sensibil, prietenos, respectat şi apreciat de către colegi, care avea acea autoritate ce asigura echilibru într-o clasă de elevi. L-am reîntâlnit pe stradă după absolvirea facultăţii de medicină: politicos şi respectuos, bine crescut, sociabil, apoi la spital: atent şi plin de solicitudine, calm şi empatic în relaţia cu pacienţii, care-l caută pentru consultaţiile şi intervenţiile chirurgicale, având un bun renume de excelent profesionist, dobândit într-un timp relativ scurt de practicare a celei mai nobile şi responsabile profesii, domeniu în care mediocritatea nu este permisă. În întâlnirile avute cu el m-a convins de cele mai bune intenţii în plan politic. În acelaşi timp l-am simţit nu doar cu vocaţie pentru medicină, ci şi cu un real ataşament faţă de municipiu – dovadă şi faptul că a rămas aici în Alba Iulia, în plină hemoragie de medici în străinătate. Am credinţa deplină că personalitatea domnului Radu Vieru întruneşte calităţi indiscutabile de medic chirurg, de manager şi de om politic, calităţi care îi vor permite să opereze cu succes şi eficienţă şi organismul şi municipiul. Din partea mea tot respectul, încrederea şi admiraţia pentru un om de certă valoare.” (profesor Nicolae Ota)
Biroul de Presă al PNŢCD Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea