Actualitate
Profesorul Dorin Sandea nu e pe lista experţilor în management educaţional
Ieri, 12 iulie, Consiliul de Adminsitraţie al IŞJ Alba a validat rezultatele evaluării portofoliilor depuse la concursul de selecţie a cadrelor didactice în vederea constituirii corpului naţional de experţi în management educaţional – înainte de contestaţii. Surprinzător, numele inspectorului şcolar general al IŞJ Alba, prof. Dorin Sandea, care fusese admis în urma înscrierii on-line pe poziţia 119 din 140 de candidaţi, nu se mai regăseşte acum deloc pe listă. De această dată, au promovat doar 90 din cei 97 de candidaţi cărora li s-au evaluat portofoliile, iar alţi 20 de profesori şi directori nu şi-au mai depus portofolii, având punctajul egal cu zero. Am încercat să luăm legătura cu prof. Dorin Sandea – şeful IŞJ Alba, pentru a ne oferi o explicaţie cu privire această situaţie, dar şi pe prof. Rodica Groza, preşedintele comisiei, dar cei doi şefi ai IŞJ Alba nu au putut fi contactaţi telefonic (în jurul orei 15.25). Lista nominală a candidaţilor admişi în cea de-a doua etapă de selecţie pentru corpului naţional de experţi în management educaţional este postată pe site-ul oficial al IŞJ Alba, www.isj.albanet.ro.

Actualitate
Urmărirea penală se extinde în cazul lui Culiță Sterp: Anchetatorii spun că era și drogat la volan
Urmărirea penală se extinde în cazul lui Culiță Sterp: Anchetatorii spun că era și drogat la volan
După ce analizele au relevat că interpretului Culiţă Sterp se afla sub influenţa substanţelor psihoactive când a fost implicat în accidentul de săptămâna trecută, anchetatorii au extins următirea penală în cazul tânărului cântăreț.
”Ca urmare a cercetărilor derulate de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în baza probatoriului administrat, respectiv a confirmării prezenţei substanţelor psihoactive de către instituţia abilitată, în cazul conducătorului auto în vârstă de 30 de ani, din judeţul Hunedoara, a fost dispusă extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, a transmis, marţi, IPJ Cluj.
Bărbatul cercetat este interpretul de manele Culiţă Sterp.
În data de 17.11.2022, în jurul orei 02:03, el a condus autoturismul marca Mercedes-Benz pe strada Eroilor din Cluj-Napoca, cu direcţia spre strada Dorobanţilor, şi la intersecţia cu Piaţa Avram Iancu a intrat pe culoarea roşie a semaforului, intrând în coliziune cu un autoturism marca Dacia, şoferul acestuia fiind rănit. Ulterior, Culiţă Sterp a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că a fost începută urmărirea penală faţă de Culiţă Sterp. El a fost plasat sub control judiciar.
Sursa: stiripesurse.ro
Actualitate
MCV pentru România poate fi ridicat: România îndeplineşte cele patru condiţionalităţi
MCV pentru România poate fi ridicat: România îndeplineşte cele patru condiţionalităţi
Raportul pe care îl va publica marţi Comisia Europeană în cadrul MCV arată că România îndeplineşte cele patru condiţionalităţi din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), care poate fi oprit, monitorizarea putând continua în cadrul mecanismului privind statul de drept, informează Agerpres.
”Concluzia pe care o veţi vedea în raport este că acum România îndeplineşte cele patru condiţionalităţi. Încă există câteva chestiuni care trebuie soluţionate, dar din schimburile la nivel înalt şi garanţiile date de autorităţile române aceste chestiuni vor fi rezolvate. Acum suntem în situaţia în care putem spune că cele patru condiţionalităţi sunt îndeplinite şi restul muncii care trebuie să fie făcută poate fi urmărită cu instrumentele convenţionale, rapoartele privind statul de drept. (…) Este un raport pozitiv, un raport care ajunge la concluzia că MCV se poate opri şi că monitorizarea viitoare poate avea loc în cadrul raportului privind statul de drept”, a explicat un oficial al executivului comunitar.
El a adăugat că deocamdată MCV nu dispare complet, întrucât trebuie aşteptate reacţiile Consiliului şi Parlamentului, şi că în concluziile raportului de marţi sunt incluse unele elemente ce rămân să fie soluţionate de România.
Printre chestiunile încă nerezolvate sunt finalizarea reformei Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.
Un alt angajament al părţii române este de a analiza opinia Comisiei de la Veneţia şi a face eventuale ajustări.
Referitor la legile justiţiei, promulgate recent de preşedintele Klaus Iohannis, oficialul european a spus că evaluarea CE şi a Comisiei de la Veneţia este că actele normative respective sunt în general ”în direcţia bună”.
”Au fost chestiuni, de exemplu răspunderea sau regimul disciplinar pentru judecători, care au fost corectate în aceste legi. Sunt de asemenea chestiuni organizatorice, cum ar fi cele privind inspecţia judiciară, care au fost îmbunătăţite. A existat o îmbunătăţire a transparenţei procedurii pentru numirea procurorilor din funcţiile de conducere. Toate merg în direcţia bună. Am primit de asemenea un angajament la nivel înalt din partea autorităţilor române de a analiza recomandările suplimentare pe care le-ar putea avea Comisia de la Veneţia, incluse în opinia de vineri. Sunt câteva elemente despre care ei (Comisia de la Veneţia) consideră că ar trebui aliniate. Şi este ceva ce vom monitoriza cu cea mai mare atenţie”, a mai spus reprezentantul CE.
Mecanismul de Cooperare şi Verificare a fost instituit în 2007, în momentul aderării României la UE, ca măsură tranzitorie menită să faciliteze eforturile ţării de a-şi reforma sistemul judiciar şi de a intensifica lupta împotriva corupţiei. Acesta a fixat obiective de referinţă în patru domenii: reforma sistemului judiciar; integritatea; combaterea corupţiei la nivel înalt; prevenirea şi combaterea corupţiei din sectorul public.
Sursa: striripesurse.ro
Actualitate
Prețurile carburanților continuă să crească: Ce se va întâmpla cu măsura de compensare cu 50 de bani
Prețurile carburanților continuă să crească: Ce se va întâmpla cu măsura de compensare cu 50 de bani
Prețurile la benzină și motorină continuă să crească pe piața din România spre disperarea conducătorilor auto.
Premierul Nicolae Ciucă spune că guvernul nu a luat încă în calcul o prelungire a măsurii de compensare cu 50 de bani per litru de carburant, însă spune că la momentul la care va expira măsura, subiectul va fi discutat punctual.
„Nu am luat în discuție acest subiect, însă la momentul oportun, așa cum a fost și data trecută, el va fi analizat în funcție de evoluția pieței”, a declarat Nicolae Ciucă.
Sursa: stiripesurse.ro
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
Pensii 2023: Punctul de pensie majorat cu 12,5% și ajutoare pentru pensionarii cu pensii mici
-
Actualitateacum 8 ore
ALERTĂ alimentară la Lidl: Două feluri de iaurt contaminate cu bucăți de plastic. Unde pot fi returnate produsele
-
Ştirea zileiacum 14 ore
22 noiembrie: Asasinarea președintelui american John Fitzgerald Kennedy
-
Actualitateacum 2 ore
Urmărirea penală se extinde în cazul lui Culiță Sterp: Anchetatorii spun că era și drogat la volan
-
Curier Județeanacum 6 ore
Funcționar al Brigăzii de Combatere a Criminalității Alba-Iulia, „prins” cu venituri nedeclarate, din jocurile de noroc
-
Actualitateacum 7 ore
FOTO VIDEO | O nouă parcare se construiește în centrul orașului Alba Iulia: Câte locuri noi vor fi date în folosința albaiulienilor
-
Ştirea zileiacum 10 ore
UPDATE| ACCIDENT RUTIER pe DJ 107 D, la ieșire din Unirea: Două persoane au ajuns la spital, după ce s-au răsturnat cu autoturismul într-un șanț
-
Actualitateacum 22 de ore
Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2023? Se majorează și alocațiile, indemnizațiile pentru veterani și cele pentru persoane cu dizabilități