Rămâi conectat

Politică Administrație

Profesorul clujean Gyenge Csaba va primi distincția ,,Medalia de Onoare” a orașului Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul local al orașului Cugir a aprobat proiectul de hotărâre inițiat de grupul de consilieri locali ai PSD, de acordare a distincției ,,Medalia de Onoare a Orașului Cugir”, prof. univ. dr. ing. Gyenge Csaba de la Universitatea Tehnică Cluj – Napoca.

primaria cugir,,Este o recunoaștere a activității tehnico – științifice deosebite pe care distinsul profesor a desfășurat-o în colaborare cu specialiștii cugireni, pentru promovarea prin acest demers a prestigiului orașului Cugir”, se arată în proiectul de hotărâre semnat de social – democrații: Mircea Trifan, Mircea Simu, Horia Rotche, Aurel Păștină și Bogdan Dumitru. Inițiativa este susținută de directorul Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir, dr. ing. Alexandru Micaciu, care a rată că ,,în cei 9 ani cât a lucrat la Uzina Mecanică Cugir (1961- 1970), Gyenge Csaba a ocupat funcții de inginer tehnolog, șef birou scule, adjunct Serviciu Cercetare, remarcându-se prin pasiunea deosebită față de tehnică și activitatea de promovare a tehnologiilor moderne. În cei 9 ani cât a locuit la Cugir a fost și profesor cumulard la școala profesională și liceul seral, predând cursuri de Tehnologia meseriei, Matematică și Fizică, iar după înființarea secției de subingineri la Cugir, a predat timp de 10 ani (1979 – 1989), Tehnologia Fabricării Mașinilor.

Și înainte, dar și după 1989 a militat continuu pentru recunoașterea națională și internațională a industriei, culturii și a cetățenilor din Cugir și a luat parte la diferite activități științifice organizate la nivelul orașului Cugir”. Distincția ,,Medalia de Onoare a Orașului Cugir” urmează să-i fie înmânată într-un cadru festiv în ședința Consiliului local Cugir, din luna ianuarie 2016. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea