Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Profesorii care copiază la Titularizare nu vor mai putea fi profesori suplinitori. Anunțul Ministerului Educației

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesorii care copiază la Titularizare nu vor mai putea fi profesori suplinitori

Ministerul Educației a anunțat că va înăspri pedepsele pentru frauda la proba scrisă de la Titularizare.

Conform noilor prevederi, suplinitorii care sunt prinși că fraudează sau că încearcă să fraudeze nu vor mai putea să încheie contract cu școlile. Până acum, această regulă era valabilă doar pentru anul școlar în care avea loc concursul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Pierderea calității de angajat pe durata de viabilitate a postului/catedrei pentru cadrul didactic aflat în această situație, dacă este eliminat din concursul național pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, se arată în anunțul Ministerului Educației.

La Titularizare 2023 au fost 26 de candidați care au fost eliminați din concurs pentru fraudă, iar în 2022 au fost 15. Până acum, aceștia puteau lucra liniștit în școli, singura pedeapsă fiind că nu mai puteau fi repartizați în acel an, la ședințele de repartizare, însă în anul următor puteau reveni.

Nu este clar dacă noua regulă înseamnă că fraudatorii nu se vor mai putea angaja niciodată în școli. Ministerul Educației nu a oferit nicio explicație suplimentară.

În anunțul său, Ministerul Educației a folosit expresia „toleranță zero” pentru a descrie noua politică privind frauda la Titularizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea