Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Profesor universitar originar din Alba, despre greva profesorilor: ”Baiul mare este că salariile nu au fost mărite când trebuia. Așa s-au aciuiat, în sistem, mediocrii și submediocrii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesor universitar originar din Alba, despre greva profesorilor: ”Baiul mare este că salariile nu au fost mărite când trebuia. Așa s-au aciuiat, în sistem, mediocrii și submediocrii”

Profesorul universitar din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Irimie Popa, originar din județul Alba, a venit cu un punct de vedere referitor la greva profesilor.

„Protestele și cererile celor care sunt ocupați în învățământ, domeniu în care s-au făcut, în timp, experimente bulversante, sunt ele justificate?

Și da, și nu!!!!

1. Dacă acceptăm că mai bine mai târziu decât niciodată…….DA. Un învățământ de calitate nu se poate face fără resurse;

2. Dacă privim, macar cu un ochi, la performanța școlii, așa ca percepție a angajatorilor, sau dacă privim gradul de analfabetism funcțional al elevilor și chiar al unor cadre didactice……NU!!!

Baiul mare este că salariile nu au fost mărite când trebuia. Așa s-au aciuiat, în sistem, mediocrii și submediocrii, cei care au ajuns să prelucreze lutul, copiii națiunii noastre. Și nu sunt putini, cei fără de chemare, fără implicare, cei care nu știu, ei înșiși, ce caută în sistemul de educație. Vremea trece, leafa merge. Colegii lor, mai buni profesional, sunt în privat……nu au fost atrași, sau nu au avut loc la catedră…..

Așa s-a pervertit un sistem: diplomele fără acoperire în cunoștințe, primite de la universități, dublat de fenomenul salarizării neatractive, au fost doi magneți pentru generalizarea mediocrității. Ambele fenomene, au condus sistemul de educație la coabitare cu un rău care metastazează, în cerc: îl vezi că există dar nu mai știi unde e originea, să il poti stârpi!

Universitățile produc o masă de absolvenți, fără logică, pe stoc sau de calitate îndoielnică. În preuniversitar profesează, deja, mulți dintre aceștia. Mediocritatea naște mediocritate.
Peste toate acestea, după 2011, în special, politicul a țesut, deasupra sistemului de educație și învățământ, pănza unui păianjen care nu scapă nimic: totul este controlat. Miza: banii școlii românești.

O națiune sănătoasă are un sistem de educație……sănătos. Una bolnavă………unul bolnav! Mediocrația și interesele financiare ale unor smecheri tupeiști, cred cu putere acest lucru, bazându-mă pe ceea ce văd, fac imposibil progresul intr-un sistem bolnav care va sfârși în moarte clinică.

Lipsa de viziune, intr-un sistem care ar trebui sa fie uzina de viziune a unei societăți normale, determină un fenomen entropic, mutilat de mediocrație și interese. Iar sistemul acesta este: Educația!

Până atunci, o grevă în plus sau în minus….nici nu mai contează. Produsul școlii de astăzi, formatorii, șefii și specialiștii de mâine !!

Ma tem că este prea târziu !!!! Povestea cu România educată…….Un fâs.

P.S. Mă închin în fața acelor DASCĂLI care si-au vărsat și isi varsă sufletul peste alte suflete, pătrunși fiind de menirea nobilă pe care o au!!,  a transmis profesorul universitar  Irimier Popa, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea