Rămâi conectat

Actualitate

Profesor de sport de la Şcoala Generală „Vasile Goldiş”, trimis în judecată pentru că a agresat fizic patru elevi cu o coadă de mătură

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Prin rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a unui profesor de sport, în vârstă de 54 de ani, de la Şcoala Generală „Vasile Goldiş”. Potrivit rechizitoriului, Viorel Oargă, care activează ca şi cadru didactic la unitatea şcolară amintită de circa 18 ani, este acuzat de purtare abuzivă. Pe numele său au fost primite la Parchet patru plângeri din partea părinţilor a patru elevi de clasa a II-a, care îl acuză pe profesor că în anul 2010 i-ar fi bătut cu o coadă de mătură, chiar în timpul orei de educaţie fizică. Dascălul i-ar fi pedepsit astfel pentru indisciplină. Primul termen al procesului a fost fixat pentru data de 8 octombrie 2012.

*Pedepsiţi cu coada de mătură pentru că nu s-au întors la timp la ora de sport

Potrivit rechizitoriului, în 11 martie 2010, „inculpatul Oargă Viorel, având calitatea de profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala Generală Vasile Goldiş din Alba Iulia, în timp ce îşi desfăşura activitatea potrivit orarului şcolar la clasa a II-a, i s-a solicitat de către unul dintre elevii prezenţi la ora de sport permisiunea de a merge la vestiar. Deoarece elevul nu s-a întors, a trimis succesiv alţi trei colegi ai acestuia pentru a-l chema la clasă. Întrucât niciunul din cei patru elevi nu au revenit la ora de sport, spre finalul acesteia, susnumitul s-a deplasat la vestiar, unde a început să-i lovească, în mod repetat, cu o coadă de mătură”. Urmare a loviturilor primite, unul dintre copii a suferit leziuni care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale, lucru relevat de certificatul medico-legal emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba, depus la dosarul cauzei. Ceilalţi trei copii nu deţin certificate medico-legale.

*Recidivist: în 2005 a bătut un elev care a avut nevoie de 4 zile de îngrijiri

Viorel Oargă, care este şi profesor de tenis la Clubul „Constructorul” din Alba Iulia, nu se află la prima abatere de acest fel. În 2005 a fost sancţionat cu diminuarea a 15 la sută din salariu timp de 4 luni, întrucât a fost găsit vinovat de agresarea unui elev. În urma incidentului produs în urmă cu 7 ani, elevul a avut nevoie de 4 zile de îngrijiri, fiind diagnosticat de medicii legişti, printre altele, cu “escoriaţii şi echimoze pe faţa anterioară şi laterală a gâtului, care s-ar fi putut produce prin lovire cu corpuri contondente şi comprimare”.

*Părinte: „Am depus plângere la Parchet deoarece conducerea şcolii nu a luat nicio măsură”

„După incidentul care s-a petrecut în 2010, împreună cu părinţii celorlalţi 3 copii agresaţi am făcut mai multe sesizări la conducerea şcolii, însă nu a fost luată nicio măsură împotriva acestui profesor, care are un comportament foarte autoritar şi agresiv. Personal, nu am dorit să se ajungă la tragerea la răspundere pe cale penală a profesorului, însă nu am putut lăsa lucrurile aşa, mai ales că cei din conducerea şcolii nu au luat niciun fel de atitudine. Cândva, în 2010, fiul meu care era pe clasa a II-a a venit acasă şi ne-a povestit că profesorul de educaţie fizică l-a lovit cu o bâtă peste spate şi l-a tras de ureche”, a declarat pentru ziarul Unirea tatăl unuia dintre elevii agresaţi de profesorul de sport.

Profesorul Viorel Oargă a declarat că nu înţelege de ce s-a ajuns până aici, întrucât el a crezut că a lămurit situaţia cu părinţii şi învăţătoarele copiilor în urmă cu 2 ani, când a avut loc incidentul. El a recunoscut agresiunea şi a regretat-o.



Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea