Rămâi conectat

Politică Administrație

Profesor de chimie din Alba critică ordonanța care modifică Legea educației

Dragoş Suciu

Publicat

în

Angela Moldovan03Angela Moldovan, profesor de chimie la Școala Sanitară Postliceală din Alba Iulia a criticat dur ordonanța de urgență care modifică Legea educației, spunând că dacă ar fi promovată universitățile ar deveni chioșcuri de diplome, în învățământul care oricum este într-un stadiu degradant.

”Se vor organiza 3 sesiune de bacalaureat. Nici măcar la o sesiune nu se prezintă toți. Au o șansă în august să se prezinte, și din propria experiență vă spun că nu se prezintă nici jumătate. În februarie, nu văd rostul unei sesiuni de BAC pentru că se disturbă tot procesul de învățământ, profesorii fiind la clasă și știm ce înseamnă să susții un BAC, elevii nefiind în vacanță”, a spus astăzi Angela Moldovan care deține funcția de președinte al organizației de femei a PMP Alba.

Posibilitatea de organizare a unei sesiuni speciale de BACALAUREAT este prevăzută într-o ordonanţă de urgenţă care modifică Lega educaţiei şi care a fost publicată în Monitorul Oficial.

Dascălul consideră că la mijloc ar putea fi interese ale unor universități, criticând și modalitatea de obținere a doctoratului, la fără frecvență.

”Se vrea ocuparea unui loc în facultate fără bacalaureat. În acest caz cei care și-au spus cuvântul și cei care au putere în învățământul universitar sunt cei privați. Aici sunt niște interese pentru a-și menține universitățile care știm cu toții că peste noapte au fost făcuți lectori și conferențiari universitari. Faptul că optăm pentru doctorat la fără frecvență este ceva ce nu s-a mai întâlnit. Doctoratul este un titlu științific care îl obții în urma unor lucrări de cercetare în decursul a unor ani de zile și muncă serioasă. Un om serios își obține titlul de doctor muncind 3-5 ani. Când acceptăm ca cineva să facă un doctorat la fără frecvență este degradant”, a completat aceasta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă a PMP Alba.

La examenul de BACALAUREAT 2014 în județul Alba promovabilitatea a fost de 69,15%. Admiterea la facultate se va face, din 2014, numai pe baza rezultatelor de la BACALAUREAT, fără a mai fi luate în calcul notele obţinute în liceu. Absolvenţii de liceu au promovat examenul de BACALAUREAT dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea