Rămâi conectat

Actualitate

Produsul de bază care ar putea fi interzis la raft: Ce spune proiectul de lege

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Produsul de bază care ar putea fi interzis la raft: Ce spune proiectul de lege

Veste incredibilă pentru români. Unul dintre produsele de bază achiziționate de români din magazine ar putea să dispară, în curând, de la raft. Membrii din Alianța pentru Unirea Românilor ar fi depus la Senat un proiect de lege privind interzicerea comercializării sale. 

Deși pare greu de crezut, sarea iodată ar putea fi vândută doar cu ajutorul unei prescripții medicale.
Reprezentanții partidului politic Alianța pentru Unirea Românilor ar fi depus la Senat un proiect de lege privind interzicerea comercializării sării iodate.

Motivul din spatele acestei decizii ar fi reprezentat de concluziile îngrijorătoare rezultate în urma unui studiu realizat în 2015, de către Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.

Membrii AUR susțin că, potrivit statisticilor, consumul îndelungat al sării iodate ar favoriza apariția unor probleme de sănătate.

„Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus la Senat un proiect de lege privind interzicerea comercializării sării iodate, destinată consumului uman, pentru hrana animalelor, precum şi pentru utilizarea în industria alimentară.

În cadrul studiului au fost punctate efectele negative asupra organismului uman, ca urmare a folosirii unei perioade îndelungate de timp a sării iodate: suprasolicitarea rinichilor și a altor organe interne, disfuncții tiroidiene la persoanele sensibile, încetinirea proceselor metabolice

și apariția obezității, slăbirea sistemului imunitar, cancer de tiroidă, în special cancerul papilar, senzații permanente de cald (ce au ca efect intoleranța la cald), tulburări ale somnului, hipertensiune, anxietate și nervozitate, tireotoxicoză.”, se arată într-un comunicat de presă al AUR.

 

sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea