Rămâi conectat

Actualitate

Producătorii agricoli și din Industria Alimentară cer vaccinare prioritară anti-Covid: Care sunt motivele invocate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară cer să fie vaccinați anti-Covid-19, cu priorite, afirmând că doar fermierii sănătoși pot produce hrană sănătoasă.

În contextul în care în toate țările Uniunii Europene a fost începută campania de imunizare a populației împotriva Covid-19, însă așa cum era de așteptat această campanie se preconizează a dura o perioadă semnificativă de timp, având în vedere numărul limitat de doze de vaccin disponibile, Federația Națională PRO AGRO se alătură celor mai importante organizații ale fermierilor și ale industriei alimentare și cere ca la nivelul autorităților în drept să stabilească Strategia Națională de Vaccinare să se țină cont de recomandările Comisiei Europene care includ lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară ca și sector esențial în afara celui de sănătate publică.

Federația Națională PRO AGRO cere ca Strategia Națională de Vaccinare să fie adaptată în acest sens și din dozele de vaccin disponibile să fie vaccinați, prioritar, și lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară.

CITEȘTE ȘI: Ce pacienți NU este indicat să fie vaccinați anti-COVID-19: Declarația medicului Valeriu Gheorghiță

Federația Națională PRO AGRO mai cere ca, în momentul adaptării Strategiei Naționale de Vaccinare, partenerii sociali, mediul asociativ, să fie consultați, „în acest mod fiind posibilă organizarea facilă a campaniei de vaccinare”.

„Securitatea alimentară nu poate fi menținută decât asigurând sănătatea și securitatea tuturor lucrătorilor din Agricultură și din Industria Alimentară, aceștia riscându-și propria sănătate de la apariția pandemiei pentru asigurarea necesarului de alimente populației”, arată Federația Națională PRO AGRO.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea