Ziarul Unirea
 

Procurorii din Alba Iulia au declinat plângerea penală pe numele lui Klaus Iohannis în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte

Plângerea trimisă de DNA către Parchetul Curții de Apel Alba Iulia, împotriva familiei Iohannis, în legătură cu modul în care familia prezidenţială ar fi intrat în posesia a două imobile, a fost declinată în favoarea PÎCCJ, având în vedere calitatea persoanei.

Surse judiciare au declarat, marți, pentru ziarulunirea.ro, că reprezentanții Parchetului Curții de Apel Alba Iulia au dispus declinarea plângerii în cazul familiei Iohannis în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Plângerea penală a fost depusă, la DNA, de către reprezentanţii site-ului Luju.ro pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei sale, Carmen Iohannis şi a notarului Radu Bucşa, în legătură cu modul în care familia prezidenţială ar fi intrat în posesia a două imobile.

”Parchetul Curții de Apel Alba Iulia a dispus declinarea în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte. Acest dosar, așa cum a fost el constituit, a venit de la DNA inițial. DNA-ul l-a declinat nouă și Parchetul Curții de Apel Alba Iulia l-a declinat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație (…) Am și trimis dosarul acolo. Tot ce am primit de la DNA a fost trimis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte, urmare a dispoziției de declinare”, potrivit procurorilor din Alba Iulia.

Decizia a fost luată ținându-se cont de calitatea persoanei, potrivit acelorași surse.

Sesizarea împotriva familiei Iohannis a fost depusă la DNA la începutul lunii mai. Petentul susţine că este vorba despre două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, menţionând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea ar fi încasat 320.000 euro.

“În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală”, a arătat luju.ro.

“Refuzul de a restitui către stat cuantumul total al chiriilor încasate de cei doi de la data la care au devenit proprietari ai imobilului în mod nelegal, prin utilizarea unor înscrisuri false, face ca fapta de abuz în serviciu să se extindă şi cu privire la persoanele din cadrul autorităţilor administrative ale Statului care ar trebui să recupereze prejudiciul ce a fost cauzat Primăriei Sibiu prin lipsa de folosinţă asupra imobilului, pe care nu le putem identifica la acest moment şi faţă de care urmează să extindeţi urmarirea penală la momentul identificării lor. Totodată, menţionăm că, dacă s-ar formula acţiune doar pe cale civilă împotriva celor doi anterior mentionaţi, prejudiciul cauzat Statului nu ar putea fi recuperat în totalitate deoarece pentru unele sume a intervenit prescripţia dreptului la acţiune, împrejurare care justifică pe deplin recuperarea prejudiciului pe calea răspunderii delictuale, deoarece răspunderea penală nu este prescrisă la acest moment, fiind vorba de fapte continuate, al căror efect se produce şi în prezent. Or, având in vedere ca nu exista impedimente la pornirea urmaririi penale fata de Carmen Iohannis, urmarirea poate fi inceputa in personam, iar fata de numitul Klaus Werner Iohannis se impune inceperea urmaririi penale pe fapta (in rem)”, se arată în sesizare, potrivit sursei citate.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

Rezistența și dioda 12 iunie 2018 at 18:05

Anticorupții și rezistenții tac toți ca dânsul în iarbă.Ori suntem anticorupție ori nu mai suntem:))).
E plin facebocu de anticorupti,Dragnea si PSD-ul reprezinta raul absolut,corupția și putreziciunea intruchipată,dar anticoruptilor și imparțialilor pe ăsta chiar nu-l vedeți?Pe cand o ieșire în Piața Victoriei sau mai bine la Cotroceni “spontană” anunțată pe facebook,să-i cereți să dea banii înapoi,ăsta “n-a supt sângele poporului”?
Întradevăr,se vede că #rezist si toți ăștia “apatatorii” sunt apolitici,imparțiali,și vor ca justiția sa-si facă treaba.
Și cauza era fix de competența DNA,chiar nu vede nimeni?

?? 13 iunie 2018 at 10:58

Asta inseamna ca de fapt nu mai exista nici un politician curat in tara asta. Atunci,aruncatul cu ,,penalii,, catre altii, nu mai are nici un rost ! Tipa aia cu musca pe caciula ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...