Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Procesul de acordare a burselor școlare pentru elevii de clasa a V-a: De când se vor primi banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procesul de acordare a burselor școlare pentru elevii de clasa a V-a: De când se vor primi banii

Profesorii diriginți vor finaliza listele cu mediile provizorii ale elevilor de clasa a V-a în această săptămână conform metodologiei pentru acordarea burselor școlare în anul școlar 2023-2024.

Aceste liste, ordonate în ordine descrescătoare, vor servi drept bază pentru acordarea burselor de merit în luna februarie pentru primii 30% din elevi. Termenul limită pentru predarea acestor liste către secretariatul școlii este luni, 15 ianuarie.

Elevii din clasa a V-a care se clasează în primii 30% în funcție de rezultatele școlare vor primi burse de merit în luna februarie 2024 pentru luna ianuarie. Aceste burse vor fi calculate pe baza mediei aritmetice a tuturor notelor obținute până la data de vineri, 22 decembrie, când s-a încheiat al doilea modul de cursuri conform prevederilor metodologiei de acordare a burselor școlare.

Practic, elevii de clasa a V-a vor fi incluși în listele de bursieri în luna ianuarie, având mediile calculate de profesori înainte de vacanța de iarnă, astfel încât să poată primi bursele de merit în data de 15 februarie. Ministerul Educației a încercat să impună profesorilor ca până la data de vineri, 22 decembrie 2023, să noteze elevii conform unor criterii specifice pentru a asigura o evaluare corectă înainte de vacanța de iarnă.

Elevii de clasa a V-a cu premiile I la etapele naționale ale concursurilor școlare sau premiile I, II și III la etapele județene ale olimpiadelor naționale școlare desfășurate în anul școlar anterior (2022-2023), când erau în clasa a IV-a, au primit burse de merit încă de la prima virare din 15 noiembrie. Acest lucru s-a întâmplat alături de ceilalți elevi de gimnaziu și liceu care primesc burse pe baza acestor criterii.

Citește și: Părinții care retrag copiii de la școală riscă amenzi și procese penale: Care sunt sancțiunile

Printr-o instrucțiune transmisă în teritoriu pe 26 septembrie, Ministerul Educației a clarificat că elevii de clasa a V-a cu premii vor primi burse începând din februarie, similar cu cei care obțin burse de merit pe baza mediilor din primele două module.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea