Proces cu miză la Tribunalul Alba: Familia tânărului decedat în accidentul din Franța, în care a murit și fostul fotbalist la Inter Ciugud Dragoș Damian, cere despăgubiri de 5 milioane de euro

Proces cu miză la Tribunalul Alba: familia unui şofer decedat în accident rutier în Franţa solicită despăgubiri de 5 milioane de euro.

Cinci milioane de euro. La această sumă se cifrează pretențiile unei familii din orașul Negrești, județul Vaslui, față de o firmă de transport din Alba Iulia și o societate de asigurare. Procesul a fost deschis la Tribunalul Alba în 4 ianuarie 2018.

Pretențiile financiare sunt urmarea unui accident rutier ce a avut loc în Franța în 22 mai 2014, în urma căruia a murit un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Negrești. Cosmin Gabriel Bălăuță a decedat în chinuri groaznice după ce cabina vehiculului a luat foc în urma impactului, iar el a rămas blocat în interior.

Soarta a făcut ca în accident să fie implicate două autovehicule din România: autocamionul condus de tânărul din Negrești, care lucra de câteva luni ca șofer pentru o firmă din județul Suceava, și o autoutilitară condusă de un alt tânăr de 22 de ani, Dragoș Damian (fost fotbalist la Inter Ciugud), angajat la o societate din Alba.

Din concluziile criminaliștilor francezi a rezultat că vinovat de producerea accidentului ar fi tânărul șofer din Alba. Acesta circula cu o viteză de 160-170 km/oră, a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de camionul condus de celălalt șofer român. Dragoş Damian a fost proiectat prin parbriz în urma impactului şi a murit pe loc, fiind găsit de echipajele medicale și de poliție la 10 metri depărtare.

Citiți și Tragedia fotbalistului Dragoş Damian, decedat într-un accident în Franţa! *Al doilea tribut pe şosele, după Horaţiu Degan

Celălalt a decedat în incendiul izbucnit după producerea accidentului.

Cinci persoane au calitatea de ”reclamant” în procesul deschis la Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...