Problemele penale ale italianului Ariganello Pasqualino la Alba Iulia: victimă în două dosare, condamnat la închisoare cu suspendare pentru exploatare ilegală de agregate minerale

Paul Voicu - Primar 2020

Problemele penale ale italianului Ariganello Pasqualino la Alba Iulia: victimă în două dosare, condamnat la închisoare cu suspendare pentru exploatare ilegală de agregate minerale.

Omul de afaceri italian, Ariganello Pasqualino, arestat la domiciliu pentru o condamnare de 9 ani de închisoare primită în Italia este ”victimă” la Alba Iulia în două dosare penale cu obiect ”purtarea abuzivă” și ”lovirea sau alte violențe”. Cu alte cuvinte, italianul a luat bătaie de la doi bărbați, care au fost trimiși în judecată. Unul dintre dosare s-a finalizat cu condamnarea inculpatului la închisoare cu suspendare, iar al doilea urmează să intre în faza de cercetare judecătorească. Gheorghe Mihail G. a fost trimis în judecată după ce i-a aplicat o corecție italianului care vroia să intre în incinta fostei fabrici Resial SA Alba Iulia.

ELIT

”Instanța a reținut în fapt că în data de 14.03.2014, în jurul orei 09.00, în calitate de agent de pază și în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în timp ce se afla la punctul de lucru din municipiul Alba Iulia, fosta S.C. Resial S.A., inculpatul a lovit-o cu o scândură peste mâini și spate pe persoana vătămată Ariganello Pasqualino, aceasta suferind leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale. Conform procesului verbal de predare primire în custodie din data de 24.08.2012, încheiat între SC Trustul de Construcții Industriale SRL, prin lichidator judiciar, în calitatea de predător și Ariganello Pasqualino, în calitate de primitor, bunurile societății au fost lăsate în grija persoanei vătămate, acesta fiind motivul pentru care acesta se afla în locul respectiv la data când a fost victima infracțiunii comise de către G. Gheorghe Mihail”, se afirmă în motivarea deciziei prin care agresorul a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare.

La momentul respectiv, la fața locului a fost chemat un echipaj de jandarmi care a constatat producerea agresiunii, paznicul susținând că a fost lovit anterior de către cetățeanul italian. ”(…) A avut un schimb de replici cu acesta și a fost lovit de către acesta cu piciorul în burtă. Inculpatul a mai arătat că, în acea altercație care a avut loc între el și persoana vătămată, a lovit-o pe aceasta cu tonfa pe care o avea în dotare, încercând astfel să o țină la distanță pe persoana vătămată Ariganello Pasqualino, neavând intenția de a-i provoca leziuni corporale, ci doar de a se apăra de acesta.

Mihail David - 2020

Persoana vătămată, identificată de asemenea acolo de către lucrătorii din cadrul IJJ Alba a relatat faptul că a fost agresată de către agentul de pază fără ca ea să îl agreseze în vreun fel”, se mai susține în motivarea instanței de judecată. Al doilea dosar a fost trimis în judecată în septembrie 2017, afaceristul italian fiind victimă alături de o femeie. Instanța de judecată a constatat, până în prezent, legalitatea administrării probelor de către procurori.

Pe lângă calitatea de victimă, Ariganello Pasqualino a fost inculpat în cel puțin un dosar.

În 2012 a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru exploatare ilegală de agregate minerale din albia râului Mureș. Infracțiunea fost constatată în urma unui control desfășurat de ANAF la sediul societății italianului care a constatat că societatea acestuia a desfășurat activități de exploatare a resurselor minerale pentru care inculpatul nu a putut prezenta organelor de control permise de exploatare.

Instanța a mai obligat italianul să plătească către ANAF daune de peste 100.000 de lei reprezentând redevențe miniere, majorări și penalități. Cetățeanul italian este solicitat de autoritățile italiene care au emis un mandat de arest pe numele acestuia pentru o condamnare din anul 2008.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

cunoscator 21 februarie 2018 at 9:16

Nu stiu cine a scris articolul asta, dar daca imi spuneti ca macaronarul asta este „ingeras”, va inselati grav.
Un gunoi mai mare e greu de gasit.
Si cu siguranta condamnarea in Italia a primit-o pe bune.
La noi ……..

Eu 21 februarie 2018 at 18:45

Stimate cunoscator,va zic eu un gunoi muuuult mai mare-martin winterkorn,fostul sef de la vw-gas auto,care a demisionat in urma scandalului vw-gas din 2015 si este liber.Deci se poate si in germania,nu numai la noi.

dolfi 21 februarie 2018 at 19:19

acest mascarici a dat spaga cui trebuie sau stie ceva despre cine trebuie… asa ca o mana spala pe alta!

Dava 22 februarie 2018 at 13:32

Alo PSD, si PNL, „sa va traiasca” macaronarii, si politicienii facuti pe acelasi calapod! Diferenta dintre un hot si un politician, ii, ca, primul de alege ei, dar pe al doilea il alegi tu!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...