Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Prințesa hoților” din Alba Iulia, acuzată de peste 100 de furturi, arestată preventiv. Fata de 14 ani a încălcat măsura controlului judiciar

Publicat

în

Judecătoria Alba Iulia a acceptat solicitarea Parchetului privind schimbarea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive în cazul noii ”prințese a hoților”. Fata de 14 ani din Alba Iulia a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 15 zile.

Noua ”prinţesă a hoţilor” din Alba Iulia a fost reţinută de poliţişti în 6 august 2018 pentru mai multe infracţiuni de furt, iar Judecătoria a decis cercetarea acesteia sub control judiciar. T. Ramona Andreea are doar 14 ani şi are la activ peste 100 de furturi.

Tânăra nu a respectat condiţiile controlului judiciar, ceea ce a făcut ca anchetatorii să solicite arestarea preventivă a acesteia.

Electrica Furnizare Discount

Judecătoria Alba Iulia a admis cererea şi a hotărât emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile.

”Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia privind înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpata T.R.A. cu măsura arestării preventive. Înlocuieşte măsura controlului judiciar luată faţă de inculpata T.R.A. (minor), dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi prin încheierea penală din data de 07.08.2018, cu măsura arestării preventive. Dispune arestarea preventivă a inculpatei T.R.A., pe o perioadă de 15 de zile, calculată de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă ce se va emite la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, sub aspectul săvârşirii infracţiunii furt calificat”, se afirmă în dispozitivul deciziei de la Judecătorie.

Hotărârea a fost contestată la Tribunalul Alba. Potrivit IPJ Alba, fata a fost reţinută după ce a fost surprinsă de angajaţii unei societăţi comerciale imediat după ce a sustras o sumă de bani din vestiarul firmei.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în cursul lunii iulie, minora a sustras bani şi din vestiarul unui salon de înfrumuseţare.

”La data de 06 august 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba-Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de o minoră de 14 ani, care este bănuită de comiterea unui furt dintr-o societate comercială din Alba-Iulia. În dimineaţa zilei de 6 august, minora ar fi sustras din vestiarul unei brutării suma de 260 lei, iar imediat după comiterea faptei, în timp ce încerca să părăsească societatea comercială, a fost surprinsă de angajaţii acesteia”, se afirmă în comunicatul IPJ Alba

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că minora este bănuită şi de comiterea unui furt reclamat poliţiei la data de 28 iulie 2018.

Se pare că, în noaptea de 27/28 iulie, aceasta ar fi pătruns, prin efracţie, într-un salon de înfrumuseţare din Alba Iulia şi ar fi sustras suma de 1.000 de lei.

Ieri, minora a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Minora şi-a început ”cariera” în timp ce vindea flori, vederi şi iconiţe prin Cetatea Alba Carolina, pe la terasele de pe bulevard sau prin centrul oraşului.

În urmă cu două săptămâni, hoaţa a sustras dintr-un magazin din oraş o geantă în care se afla suma de 18.000 de lei. Poliţiştii au identificat-o de mai multă vreme, însă nu au avut ce să îi facă pentru fapele anterioare datei de 17 iulie 2018, când a împlinit vârsta de 14 ani. Persoanele sub această vârstă nu răspund din punct de vedere penal pentru faptele lor.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| ACCIDENT MORTAL la Căpâlna: O persoană a DECEDAT, în urma unui incident cu motocicleta. Au intervenit Salvamont și ISU Alba

Publicat

în

În cursul nopții de 5 spre 6 august, serviciul de Salvamont Alba, împreună cu ISU Alba, au intervenit pentru extragerea unei persoane decedate în urma unui accident mortal de motocicletă, în satul Căpâlna din comuna Săsciori.

Din primele informații, salvatorii au intervenit în cadrul evenimentului în urma unui apel la 112.

Electrica Furnizare Discount

Persoana decedată a fost predată Serviciului Județean de Medicină Legală.

Citește mai mult

Ştirea zilei

6 august: Prima bombă de la Hiroshima. „Little boy” a ucis între 90.000 și 146.000 de persoane

Publicat

în

6 august: Prima bombă de la Hiroshima. „Little boy” a ucis între 90.000 și 146.000 de persoane

Data de 6 august, este ziua în care omenirea își aduce aminte faptul că știința și tehnologia pot declanșa catastrofe umanitare, în cazul în care apare un context cu o miză care poate genera acest lucru.

”Little Boy” a fost numele de cod al primei bombe atomice detonate în istoria umanității. Cea de-a doua avea să fie lansată peste doar trei zile, asupra unui alt oraș japonez, Nagasaki.

Electrica Furnizare Discount

Cele două bombe au fost construite în cadrul unei operațiuni care a primit numele de cod Proiectul Manhattan, inițiat de Statele Unite ale Americii și susținut de Marea Britanie și de Canada. Pentru Little Boy, bomba care a lovit Hiroshima, a fost folosit Uraniu 235, un izotop care se găsește în uraniul natural în proporție de doar 0,7%. Pentru crearea uraniului îmbogățit, au fost utilizate trei metode: electromagnetică, gazoasă și termală.

Little Boy, bomba care a fost lansată deasupra Hiroshimei

Întreaga operațiune a fost posibilă din punct de vedere teoretic datorită descoperirii fisiunii nucleare de către chimiștii germani Otto Hahn și Fritz Strassmann.

Decizia de a lansa bombele asupra Japoniei a fost luată după ce Imperiul Nipon a ales să ignore ultimatumul dat de Aliați pe 26 iulie 1945, prin Declarața de la Potsdam, în care îi cereau predarea necondiționată.

Nimeni nu știe exact câți oameni au murit în explozia bombei de la Hiroshima: estimările se situează între 90.000 și 146.000 de oameni.

Pe 15 august, Japonia a anunțat că se predă. Pe 2 septembrie, a semnat și actul oficial, aceasta fiind și data la care Al Doilea Război Mondial a luat sfârșit.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare