Rămâi conectat

Actualitate

Prin DGASPC Alba, protecţia persoanelor vârstnice cu sau fără handicap

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    DGASPC Alba, în parteneriat cu organizaţii neguvernamentale, asigură protecţia persoanelor vârstnice cu sau fără dizabilităţi atât în servicii de tip rezidenţial, respectiv cămine pentru persoane vârstnice, cât şi în servicii de îngrijire la domiciliu.
În anul 2011, numărul persoanelor vârstnice care au beneficiat de protecţie în căminele destinate persoanelor vârstnice a cunoscut o tendinţă ascendentă, de la 41 beneficiari în ianuarie 2011 la 60 persoane (respectiv 15 – Căminul pentru persoane vârstnice Râmeţ, 30 de persoane la Căminul pentru persoane vârstnice Dumbrava şi 15 la Teiuş) în decembrie 2011. Această creştere se datorează faptului că, începând cu luna august 2011, s-a înfiinţat o nouă structură de tip rezidenţial pentru persoane vârstnice, şi anume în Căminul pentru persoane vârstnice Teiuş. De asemenea, în anul 2011, în cadrul DGASPC Alba s-a continuat activitatea de protecţie a persoanelor vârstnice cu sau fără handicap în cadrul reţelelor sociale şi medico-sociale de îngrijire la domiciliu, împreună cu Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco – Catolic Blaj, consilii locale, parohii locale. În cadrul reţelelor de îngrijire la domiciliu, persoanele vârstnice cu sau fără handicap beneficiază de următoarele tipuri de servicii: servicii de îngrijire de bază (prepararea hranei, acordarea de pachete alimentare, asigurarea igienei corporale, sprijin pentru deplasare), servicii de asistenţă socială (management de caz, servicii de consiliere şi informare, însoţirea şi reprezentarea beneficiarilor), servicii medicale primare, servicii de adaptare şi amenajare a spaţiului de locuit.
De aceste servicii au beneficiat, în mod individualizat, un număr de 489 persoane vârstnice cu sau fără handicap. Beneficiarii acestor tipuri de servicii provin din 12 localităţi din judeţ, respectiv: Alba Iulia, Aiud, Blaj, Baia de Arieş, Bistra, Câmpeni, Hopârta, Ocna Mureş, Roşia de Secaş, Valea Lungă, Teiuş şi Zlatna.
Alexandra MATEŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea