Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primul pas pentru înfiinţarea polului de dezvoltare „Alba de Jos”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    La sediul Primăriei Aiud a avut loc întâlnirea primarilor din zona Aiud – Ocna Mureş, convocată de primarul aiudean Horaţiu Josan pentru obţinerea acordului primarilor privind constituirea într-un pol de dezvoltare, respectiv o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, prin intermediul căreia să se asigure dezvoltarea durabilă a tuturor localităţilor.
Primarii din Râmeţ şi Rimetea şi-au transmis telefonic acordul, iar primarii din Ponor, Lopadea şi Hopârta îşi vor exprima punctul de vedere săptămâna viitoare, aşa încât 11 din 14 primari s-au pronunţat în favoarea constituirii polului propus de primarul municipiului Aiud. S-a făcut astfel primul pas comun pentru înfiinţarea polului de dezvoltare Aiud – Ocna Mureş, iar pe baza hotărârilor consiliilor locale Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară nou-înfiinţată se va numi „Alba de Jos”. Obiectivul acesteia este de a reuni localităţile în eforturi comune de dezvoltare din punct de vedere economic, social, cultural, de modernizare a infrastructurii şi a transportului, precum şi de dezvoltare integrată a serviciilor de sănătate şi învăţământ.
ADI „Alba de Jos” va avea şi un comitet zonal de coordonare, compus din primari, consilieri locali şi judeţeni, specialişti din primării, care vor identifica împreună priorităţile şi implicit linia comună de acţiune, în scopul atingerii obiectivelor. Ţinând cont de importanţa acestui proiect, în care primarul Horaţiu Josan doreşte o implicare a comunităţilor în întregul lor, comunicarea constantă privind evoluţia activităţii ADI „Alba de Jos” va fi esenţială, ea fiind asigurată de municipiul Aiud, a declarat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al municipalităţii aiudene.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea