Rămâi conectat

Curier Județean

Primul cerb, vânat în acest sezon, de pe fondurile de vânătoare ale AJVPS Alba, la Lopadea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul cerb (mascul) a fost vânat, în acest sezon de vânătoare, care a început în 1 septembrie și se încheie la sfârșitul anului, de pe fondurile Asociatiei Județețene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba. 

Cerbul se vânează cu autorizație individuală, de către vânătorul autorizat, de către gestionarul fondului (asociația de vânătoare care gestionează fondul/fondurile de vânătoare), însoțit de paznicul de vânătoare.

După împușcare, coarnele devin trofeu care se evaluează după un punctaj stabilit de CIC (Consiliul International de Vânătoare) și pot fi medaliate cu bronz, argint sau aur, la expozițiile de vânătoare.

Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba are evaluați, pe fondurile pe care le gestionează, un număr de 312 cerbi (86 de masculi si 226 de femele cu tineret) din care pot vâna în condițiile legii 23 de exemplare din care 13 masculi și 10 femele sau tineret.

Perioada de vânătoare la cerb mascul este 1 septembrie – 31 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade Potrivit unor imagini postate pe pagina de socializare de pensiunea „Cabana Moților”, în Apuseni sunt peisaje de iarnă. În ultimele două zile temperaturile au scăzut brusc de la 22 de grade, la 0 grade sau chiar sub […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea