Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Primarul Mircea Hava le-a destăinuit celor mici tainele copilăriei sale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna familiei, săptămâna fără televizor marcată la Alba Iulia

Televizorul este în multe familii, obiectul-personaj în jurul căruia se desfăşoară toate activităţile cotidiene. Din păcate majoritatea copiilor au ajuns să petreacă în faţa televizorului mai mult timp decât la şcoală, îşi „desăvârşesc” educaţia tot împreună cu personajele proiectate de acesta, iar comunicarea în cadrul familiei şi societăţii este grav afectată.

În acest context, la Alba Iulia se desfăşoară în aceste zile campania „Săptămâna Familiei, săptămâna fără televizor”. La nivel local, pe lângă instituţiile implicate şi factorii de decizie, oamenii din funcţii publice au coborât din scaunele administrative pentru a se implica şi din postura de voluntari. „Într-o lume crudă, agitată şi din ce în ce mai tehnică, prietenia şi familia înseamnă şi trebuie să conteze mai mult”. A fost mesajul pe care primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Mircea Hava l-a transmis ieri micilor albaiulieni participanţi la evenimentele prilejuite de „Săptămâna familiei, săptămâna fără televizor”. Manifestarea a fost găzduită de Biblioteca Judeţeană Lucian Blaga, iar evenimentele organizate au acoperit o paletă largă, de la discuţii libere la poveşti citite copiilor şi de la jocuri de cultură generală, la sesiuni de joc educativ. Edilul a lasat treburile administrative pentru a se transforma pentru câteva momente într-un educator şi prieten pentru cei mici. Mircea Hava le-a vorbit copiilor despre prietenie, familie, perioada copilăriei şi multe alte lucruri. Micuţii i-au pus primarului întrebari despre copilaria sa şi au aflat că volumul preferat al edilului a fost „Din marile legende ale lumii”. Clipele de copilărie au fost completate cu o mulţime de dulciuri pe care micuţii le-au împărţit cu generozitate cu profesorii, gazdele de la bibliotecă şi noul lor prieten. Tot pentru ei, copiii au încropit la final un mini program artistic. Întâlnirea cu cei mici s-a desfăşurat într-o atmosferă relaxată cu iz pedagocic.

            Alba Iulia este unul dintre puţinele locuri din România în care oamenii din administraţie înteleg şi reuşesc să îşi amâne puţin „treburile urgente” pentru a petrece câteva clipe cu reprezentanţii generaţiilor viitoare. Cei mici au putut afla, cu această ocazie, despre Atelierul Creativ din Alba Mall pe care Primăria Alba Iulia îl susţine de o bună bucată de timp şi despre activităţile pe care le pot desfăşura în cadrul atelierelor de artă plastică, comunicare şi teatru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024 Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba anunță întreruperea în alimentarea cu energie electrică, în mai multe localități, în intervalul 6-12 mai 2024. Intreruperile programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024 Nr. crt. Data întreruperii Localitatea/Adresa Intervalul orar 1 09/05/2024 MIRASLAU, Sat principala PARTIAL 09.00-16.00 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea