Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul Mircea Hava, despre Bugetul de Stat pe 2019: ”Normalitatea e un standard greu de atins pentru actuala guvernare!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

La fel ca alți primari de municipii, și edilul din Alba Iulia, Mircea Hava, este nemulțumit de proiectul Bugetului de Stat pe 2019, din cauza transferului de la guvern la primării a finanțarii drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav. Totodată, primăriilor le este alocată o cotă de 60% din impozitul pe venit colectat, iar cele două măsuri vor duce la pierderi foarte mari pentru administrațiile locale. .

”Normalitatea e un standard greu de atins pentru actuala guvernare. E normal ca eu și colegii mei primari, indiferent de partid, oameni care au muncit în comunitățile lor bazându-se doar pe competență, să ne punem problema cât mai poate dura haosul ăsta. PSD e dispus să-și ignore propriul program de guvernare, pentru nerespectarea căruia au destituit o mulțime de miniștri, ignorând faptul că au scris negru pe alb că tot ce înseamnă asistență socială suportă statul? De ce ar trebui ca administrația publică locală să pună în practică deciziile unor comisii formate în lipsa unor reprezentanți ai autorității locale? Nu mai socotim cu cât păgubim orașul prin șablonul brevetat de PSD de a da cu o mână și a lua cu două. Nu socotim, pentru că orice calcul jignește beneficiarii acestor sume de bani, aduși nedrept în discuție de un Guvern care vrea să se spele pe mâini. În cele din urmă, ne vor cere să plătim pensiile din primării și orice notă de plată pentru care nu mai găsesc bani. Resping categoric acest proiect de lege!”, a declarat primarul Hava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Căminul cultural din Mihalț va fi renovat printr-o finanțare PNRR: Licitația de peste 2 milioane de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Căminul cultural din Mihalț va fi renovat printr-o finanțare PNRR: Licitația de peste 2 milioane de lei lansată pe SEAP Administrația comunei Mihalț a lansat recent, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația care prevede renovarea energetică moderată a clădirii căminului cultural, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea