Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Primarul Horaţiu Josan vrea un pol de dezvoltare Aiud – Ocna Mureş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Cel mai important proiect iniţiat de primarul Horaţiu Josan pentru anul 2012 este crearea polului de dezvoltare Aiud – Ocna Mureş care, pentru început, va funcţiona ca o asociaţie de dezvoltare intercomunitară şi se doreşte a fi o microregiune de dezvoltare, care să poată accesa mult mai uşor fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană. „În viziunea primarului municipiului Aiud, ţinând cont de faptul că zona Aiud – Ocna Mureş nu a primit bani nici de la Guvernul Boc, nici din fondul de dezvoltare al Consiliului Judeţean Alba, trebuie găsite metode alternative pentru rezolvarea problemelor comunităţilor din zonă, pentru că ele sunt similare, iar potenţialul întregii zone poate fi exploatat în beneficiul tuturor localităţilor ce o compun”, a declarat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud.
„Este ştiut faptul că Uniunea Europeană finanţează cu prioritate proiecte mai complexe, cu un grad de adresabilitate mai mare, de aceea se şi pune accentul pe dezvoltarea regională. În acest moment, Aiud – Ocna Mureş reprezintă doar un colegiu electoral, cu probleme multiple, de învăţământ, sănătate, servicii, infrastructură, economie, care sunt ignorate de către guvernanţi. Bugetele locale sunt atacate continuu prin măsurile Guvernului, a cărui singură preocupare e să adune cât mai mulţi bani la centru şi să lase autorităţile locale cu bugete tot mai mici. Dorinţa mea, pe care o împărtăşeşte şi primarul oraşului Ocna Mureş, este să transformăm acest colegiu electoral într-un pol de dezvoltare, în cadrul căruia putem să ne valorificăm împreună resursele şi să ne rezolvăm problemele cu banii pe care îi vom atrage de la Uniunea Europeană. Polul de dezvoltare Aiud – Ocna Mureş este o prioritate şi soluţia în care cred în sensul dezvoltării zonei, din toate punctele de vedere”, a declarat primarul Aiudului, Horaţiu Josan.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea