Rămâi conectat

Actualitate

Primarul Gheorghe Damian a fost ales preşedinte al ACoR – filiala Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 4 septembrie 2012, la sala de conferinţe a Hotelului  “Parc” din  Alba Iulia, a avut loc Adunarea Generală a Filialei Judeţene Alba a Asociaţiei Comunelor (ACoR) din România. Întrunirea a fost convocată pentru a fi aleşi şi desemnaţi prin vot preşedintele şi noii membrii ai consiliului director al AcoR, filiala Alba.

 Astfel, din cei 23 de primari reprezentanţi ai administraţiilor locale, membre ale asociaţiei, au fost aleşi 13 membri care să facă parte din Consiliul Director. După ce au fost validaţi, cei 13 s-au retras pentru a alege conducerea ACoR – Alba. În urma alegerilor, Gheorghe Damian, primarul din Ciugud, a fost ales preşedintele ACoR Alba, Preşedinte executiv a fost ales Ioan Iancu Popa, primarul din Sîntimbru (cel mai vechi primar din judeţul Alba), Prim-vicepreşedinte este Traian Gligor, primarul din Bistra, Vicepreşedinte – Vasile Puşcă, primarul din Valea Lungă, Secretar general – Vasile Lombrea, primarul din Sălciua şi Secretar – Lenuţa Aldea, primarul din Cergău. Au mai fost numiţi membri: Marian Vârciu – primar Gârda, Ilie Frăţilă – primar Sâncel, Ioan Rus – primar Lunca Mureş, Radu Tuhuţ – primar Ciuruleasa, Emil Lupşan – primar Cricău. Cenzor al Filialei judeţene Alba ACoR a fost numit Attila Tamaş, expert contabil, fost director adjunct al DGFP Alba.

 „În primul rând, vreau ca la sfârşitul mandatului să fie membre ale asociaţiei toate comunele din judeţul Alba. De ce? Pentru că doar împreună, mai mulţi, devenim o forţă. Apoi, sigur că în acest mandat vreau să mă lupt, aşa cum am făcut-o şi până acum, chiar dacă nu am fost preşedinte al asociaţiei judeţene, pentru tot ce înseamnă problema satului românesc, problema comunei în România şi cu precădere problema primarilor din Alba. Ştim cu toţii că satul românesc este, la ora actuală, şi a fost după revoluţie, neglijat de toate guvernele pe motivul că nu exista o masă atât de numeroasă de votanţi. Nu este normal ca satul românesc, cel din care odată toţi am plecat, să fie neglijat în halul ăsta. Este normal ca într-o ţară civilizată, într-o ţară democratică să investim în infrastructură şi să readucem viaţa satului unde a fost odată. Să întoarcem tinerii acasă şi să aducem la viaţă satul românesc”, a declarat edilul din Ciugud, Gheorghe Damian, preşedintele AcoR, filiala Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea