Rămâi conectat

Actualitate

Primarul Dorin Nistor solicită o audiență premierului Viorica Dănilă după referendumul invalidat din Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma referendumului local care a avut loc la Sebeș, duminică, 27 mai 2018, pentru consultarea populației cu privire la achiziționarea unui autolaborator de măsurare a calității aerului și având în vedere mobilizarea fără precedent a populației, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, solicită o audiență primului-ministru al României, Viorica Dăncilă, iar Prefecturii Alba, Autorității Electorale Permanente și Institutului Național de Statistică, le solicită verificarea nivelului de  actualizare a listelor electorale.

Vă reamintim că un număr de 7.011 locuitori ai Sebeșului, din cei 7.393 prezenți la urne, au răspuns “DA”, având în vedere că populația este foarte preocupată de problemele de mediu și de implicațiile pe care acestea le au asupra sănătății și dezvoltării viitoare a orașului. Pe listele electorale ale Municipiului Sebeș sunt înscrise actualmente 26.245 persoane cu drept de vot. Prin referendum, s-a realizat o prezență la urne de 28,17%, iar pentru validarea acestuia ar fi trebuit atins pragul de prezență de 30% din populația cu drept de vot.

În scrisoarea adresată primului-ministru al României, Viorica Dăncilă, primarul Sebeșului arată faptul că încă din anul 2016 a făcut demersuri la Ministerul Mediului pentru dotarea județului Alba, cu un autolaborator mobil de măurare a calității aerului, de care să beneficieze și Sebeșul, și care să fie operat prin Agenția pentru Protecția Mediului Alba, însă aceste demersuri au rămas fără rezultate.

„Întreprind aceste demersuri în speranța că Guvernul României va fi sensibilizat de dorința celor 7.011 locuitori ai Sebeșului de a fi măsurată calitatea aerului din Sebeș și pentru a obține un autolaborator mobil, știindu-se că prin dezvoltarea economică de la Sebeș se aduce un aport important la bugetul consolidat al statului.” Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea