Primarul Dorin Nistor solicită o audiență premierului Viorica Dănilă după referendumul invalidat din Sebeș

În urma referendumului local care a avut loc la Sebeș, duminică, 27 mai 2018, pentru consultarea populației cu privire la achiziționarea unui autolaborator de măsurare a calității aerului și având în vedere mobilizarea fără precedent a populației, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, solicită o audiență primului-ministru al României, Viorica Dăncilă, iar Prefecturii Alba, Autorității Electorale Permanente și Institutului Național de Statistică, le solicită verificarea nivelului de  actualizare a listelor electorale.

Vă reamintim că un număr de 7.011 locuitori ai Sebeșului, din cei 7.393 prezenți la urne, au răspuns “DA”, având în vedere că populația este foarte preocupată de problemele de mediu și de implicațiile pe care acestea le au asupra sănătății și dezvoltării viitoare a orașului. Pe listele electorale ale Municipiului Sebeș sunt înscrise actualmente 26.245 persoane cu drept de vot. Prin referendum, s-a realizat o prezență la urne de 28,17%, iar pentru validarea acestuia ar fi trebuit atins pragul de prezență de 30% din populația cu drept de vot.

ELIT

În scrisoarea adresată primului-ministru al României, Viorica Dăncilă, primarul Sebeșului arată faptul că încă din anul 2016 a făcut demersuri la Ministerul Mediului pentru dotarea județului Alba, cu un autolaborator mobil de măurare a calității aerului, de care să beneficieze și Sebeșul, și care să fie operat prin Agenția pentru Protecția Mediului Alba, însă aceste demersuri au rămas fără rezultate.

„Întreprind aceste demersuri în speranța că Guvernul României va fi sensibilizat de dorința celor 7.011 locuitori ai Sebeșului de a fi măsurată calitatea aerului din Sebeș și pentru a obține un autolaborator mobil, știindu-se că prin dezvoltarea economică de la Sebeș se aduce un aport important la bugetul consolidat al statului.” Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

zoro 29 mai 2018 at 12:33

Eu nu as merge la proasta Pesedeului ca nu o sa rezolve ceva!!!

marius 30 mai 2018 at 9:50

Lui zoro- luptătorul mascat din umbra lui Mircea la Cozia
Sa meargă la deșteptul PNL-eului sa-l învețe sa facă un denunț.
O fi oare adevarat ca domnul Orban va fi primit în rândurile Academiei Romane la secțiunea critica literara și lirism politic?
Am citi și eu un vers al distinsului politician, ceva de genul:
Te iubesc catușă inmiresmată
Cu Kovesi ce m-a legat de poartă
Și m-a trezit din somnul lin
Când nu eram pe val și nu aveam destin.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...