Primarul din Lupșa nu a obținut la Curtea de Apel suspendarea hotărârii prin care a pierdut procesul cu A.N.I.

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Primarul din Lupșa nu a obținut la Curtea de Apel suspendarea hotărârii prin care a pierdut procesul cu A.N.I.

Primarul comunei Lupșa, Dănuț Bârzan, nu a obținut suspendarea hotărârii definitive prin care a fost declarat în conflict de interese administrativ după ce și-a angajat soția în instituția pe care o conduce. Curtea de Apel Alba Iulia a respins miercuri, 24 octombrie, cererea acestuia cu privire la suspendarea executării sentinţei rămase definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție, în 17 septembrie 2018.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Acest lucru înseamnă că demersul Agenției Naționale de Integritate privind încetarea mandatului de primar poate să își continue cursul. Hotărârea Curții de Apel a fost luată într-un dosar deschis de primar în 9 octombrie, care solicită revizuirea sentinței.

Cererea de revizuire va fi luată în discuție de instanța de judecată în 28 noiembrie 2018. Primarul din Lupșa continuă procesul cu ANI și la ÎCCJ, unde a formulat o contestație în anulare la hotărârea acestei instanțe. Cauza nu a primit încă un termen de judecată. Potrivit raportului ANI, în calitate de primar, Dănuţ Bârzan a emis, la data de 7 februarie 2013, dispoziţia privind încadrarea soţiei sale pe perioadă determinată pe postul de referent în cadrul Primăriei şi a primit venituri salariale în cuantum de 24.031 lei, încălcând astfel legislaţia cu privire la regimul incompatibilităţilor şi conflictelor de interese.

Din punct de vedere procedural, Agenția Națională de Integritate transmite în termen de 30 de zile Instituției Prefectului raportul de evaluare rămas definitiv prin decizie a instanței. Ulterior, prefectul solicită secretarului unității administrativ-teritoriale un alt raport pe baza căruia ar urma să emită ordinul de încetare a mandatului de primar.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

cristi 29 octombrie 2018 at 7:58

Primare,daca nu era partidul erai demult demis,nu ai pic de rusine in tine,ai vrut sa-ti angajezi tot neamul in primarie,Dar cel mai haios este ca si la DUSTERUL ,masina primarie ia pus numere personalizate cu numele lui,deci tot este a lui,rusine sa-ti fie,mai te dai si mare ca tu nu ai gresit ci ai facut conform legii!

ANTIPSD 30 octombrie 2018 at 15:16

un ingamfat si un infatuat ca toti comunistii cu burdihanul mare…ciuma rosie….JOS CU PENALII!!!!!!!

Comentariile sunt oprite