Rămâi conectat

Curier Județean

Primarul Comunei Ciugud, Gheorghe Damian, desemnat managerul public al anului în „Top 100 Manageri” realizat de revista Capital

Publicat

în

Primarul Comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a fost desemnat managerul public al anului în „Top 100 Manageri”, clasament care a fost realizat de echipa revistei Capital. Topul este împărțit în 10 categorii, de la CEO sau director de marketing până la oameni aflați în serviciul public sau implicați în domeniul sănătății.

„Când ne gândim la cei mai buni administratori din țară, nu avem cum să nu ajungem la primarul acela care a făcut o comună să arate ca un vis „din afară”. Este vorba despre Gherghe Damian, primarul Comunei Ciugud, cunoscută de toată lumea drept cea mai modernă din România(…)Topul a fost realizat pe baza performanțelor din ultimul an, o perioadă complicată care persistă și în ziua de astăzi, fiind poate chiar mai complicată decât anul trecut. Rolul managerilor în această perioadă a fost unul vital.

Au fost nevoiți să își conducă echipele prin ape mai tulburi decât oricând din punct de vedere economic. Iar din această primăvară agitația s-a transformat într-o adevărată furtună. 2021 și lipsa de predictibilitate le mai aduce o nouă provocare managerilor și anume motivarea oamenilor cu care lucrează. Nu este vorba de bani aici, ci de starea psihică”, scriu jurnaliștii de la Revista Capital, în motivarea deciziei privind alegerea primarului din Ciugud în topul celor mai buni manageri din România.

Electrica Furnizare Discount

„Premiul Revistei Capital mă onorează și este o recunoaștere a muncii unei întregi comunități. „Ingredientul” rețetei de la Ciugud sunt oamenii, colegii mei din administrația locală și cetățenii, care ne-au fost mereu alături. Nu poți construi nimic durabil fără să ai oameni în jurul tău, oameni care să te înțeleagă și să muncească alături de tine. Un lider bun este acela care se înconjoară de oameni buni, care au curajul să viseze alături de el și să muncească, apoi, împreună pentru a transforma acele visuri în realitate”, a spus Gheorghe Damian, primarul Comunei Ciugud.

Gheorghe Damian este primar al comunei Ciugud din anul 2000, fiind în prezent la al șaselea mandat în fruntea administrației locale. Înainte de a fi primar, Gheorghe Damian a lucrat în asistența medicală de urgență. Este asistent medical, dar are studii și în economie și administrație publică.

Comuna Ciugud este una dintre localitățile din România care a reușit să atragă numeroase fonduri europene, valoarea acestora fiind de peste 10.000 de euro pe cap de locuitor. Astfel, la aproximativ 3200 de locuitori, Ciugud a implementat proiecte cu finanțări europene în valoare de peste 33 de milioane de euro.
În anul 2019, la Ciugud a fost deschisă prima școală smart din mediul rural din România, un proiect care are ca scop dezvoltarea și reforma educației din zona rurală. Ciugud este și promotorul național al conceptului „smart village”, iar în 2020 a devenit oficial studiu de caz pentru Guvernul României în implementarea și dezvoltarea acestui concept.

La sfârșitul anului trecut, Comuna Ciugud a fost premiată la Gala Smart City Industry Awards, pentru proiectele ce au ca scop crearea primei comunități creativ inteligente din mediul rural din România. Ciugud a primit premiul Best Smart Village Project pentru proiectele smart implementate în ultimii ani pentru digitalizarea administrației publice, educație, susținerea economiei locale sau pentru protejarea mediului înconjurător.

Gala a fost organizată de Asociația Română pentru Smart City fiind cel mai important eveniment din România care premiază dezvoltarea comunităților creativ-inteligente. Tot în anul 2020, Comuna Ciugud a fost premiată pentru proiectele de digitalizare implementate, în cadrul Galei Dezvoltării Durabile, eveniment național organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

Publicitate

Curier Județean

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Publicat

în

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Lions Club Alba Iulia vine în sprijinul comunității greu încercate din Apuseni. Având în vedere precipitațiile abundente din ultima perioadă, care au provocat daune materiale în zona munților Apuseni din județul Alba, reprezentanți ai Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm, cărora le mulțumim pentru sprijin în numele celor care au beneficiat de acest important ajutor.

Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate. Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

179 de persoane sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol

Publicat

în

179 de persoane au fost sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol.

În perioada 06 iulie – 2 august 2021, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au organizat o acţiune care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind pescuitul.

Electrica Furnizare Discount

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost verificate 3 societăți comerciale de profil, au fost efectuate 14 controale privind legalitatea transportului peștelui sau a produselor din pește, 23 în zona apelor interioare, iar față de 179 persoane, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, din care trei au fost aplicate conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Controalele vor continua.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Vinerea: Un bărbat 57 de ani, dus la SPITAL, după ce a fost bătut de un consătean, în plină stradă

Publicat

în

Poliţiştii din Cugir au reţinut un bărbat, din localitatea Vinerea, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice. Acesta l-ar fi lovit pe un consătean, în timp ce se aflau pe o stradă, din localitate.

La data de 3 august 2021, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vinerea, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice.

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 10 iulie 2021, în jurul orei 02.40, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Vinerea, l-ar fi lovit, în zona capului și a membrelor superioare, pe un bărbat, de 57 de ani, din localitate, în urma unor discuții în contradictoriu, tulburând ordinea publică.

Electrica Furnizare Discount

În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri, dar a refuzat internarea.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare