Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul aiudean Horaţiu Josan, cetăţean de onoare la Gyomaendröd

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Consiliul Local Gyomaendröd, oraş maghiar înfrăţit cu municipiul Aiud din anul 1993, s-a întrunit într-o şedinţă festivă dedicată decernării titlului de cetăţean de onoare primarului aiudean Horaţiu Josan. Autorităţile locale din Gyomaendröd acordă acest titlu doar unor personalităţi remarcabile şi până în 2011, când două persoane au primit distincţia din partea consiliului local maghiar, titlul de cetăţean de onoare se acorda unei singure persoane, o dată la 2 ani. Motivele care au stat la baza acordării titlului de cetăţean de onoare primarului municipiului Aiud au fost multiple, între care se remarcă longevitatea relaţiei dintre cele două localităţi, determinată de implicarea lui Horaţiu Josan în legăturile dintre comunităţi, încă de la începutul parteneriatului, din 1993, când era doar simplu consilier local în CL Aiud. De asemenea, titlul i-a fost acordat pentru relaţia corectă şi deschisă pe care primarul Horaţiu Josan, în toate mandatele sale, a înţeles să o construiască împreună cu comunitatea maghiară şi datorită faptului că a sprijinit dezvoltarea înfrăţirii dintre Aiud şi Gyomaendröd, în aşa fel încât în acest moment există relaţii culturale, economice şi schimburi între cetăţenii celor două localităţi, de la cei mai tineri, până la cei mai în vârstă dintre ei.
Prezent alături de familia sa la eveniment, primarul Horaţiu Josan a spus că a primit cu bucurie titlul de cetăţean de onoare al oraşului Gyomaendröd, fiind conştient de valoarea imensă a acestei distincţii.
„Am făcut mereu ceea ce am crezut că e corect, în acord cu principiile mele, conform cărora un primar ales de o comunitate este primarul tuturor cetăţenilor, indiferent de etnie, religie sau opţiuni de vot. Nu am făcut niciodată discriminări şi nici nu le voi face, din punctul meu de vedere relaţia mea cu oamenii pe care îi reprezint se bazează pe programul nostru comun, pe nevoile lor şi pe capacitatea mea de a le rezolva problemele. Nu totul depinde de mine, dar ştiu că în fiecare zi am conştiinţa împăcată în ceea ce priveşte munca şi eforturile mele. Nu mi-am dorit vreodată altceva decât să îi pot privi în ochi pe cei care m-au ales şi, din fericire, pot să fac în continuare acest lucru. Sunt mândru de legătura cu oraşele înfrăţite, sunt mândru de multe alte lucruri, după cum ştiu că mereu rămân probleme de rezolvat şi provocări de înfruntat. Cât priveşte titlul pe care l-am primit şi pentru care mulţumesc partenerilor din Gyomaendröd, îl dedic cetăţenilor mei, aiudenilor, cei spre care se îndreaptă tot ceea ce fac eu în fiecare zi”, a declarat primarul Horaţiu Josan.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea