Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăriile din județul Alba care vor fi verificate de Camera de Conturi în semestrul doi din 2018

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Primăriile din județul Alba care vor fi verificate de Camera de Conturi în semestrul doi din 2018 • 15 primării și o societate comercială vor fi ”călcate” de inspectorii de conturi.

Camera de Conturi Alba va verifica în semestrul doi al anului 2018 un număr de 15 primării din județ, precum și o societatea comercială. Curtea de Conturi a României a publicat vineri, 24 august, programul de activitate al instituției la nivel național în cea de-a doua parte a anului 2018, respectiv în perioada august – decembrie.

Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul instituției, programul Camerei de Conturi Alba cuprinde audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară la următoarele primării: Roșia Montană, Daia Română, Arieșeni, Jidvei, Cetatea de Baltă, Râmeț, Unirea, Galda de Jos, Cricău, Ighiu, Almașu Mare, Stremț, Gîrda de Sus, Mihalț, Berghin.

De asemenea, inspectorii de conturi vor realiza un control privind modul de administrare a patrimoniului public și privat al unităților administrativ-teritoriale la societatea comercială Parcul Industrial Cugir SA, la care este acționar unic Consiliul Județean Alba. Reprezentanții instituției susțin că prin publicarea acestui program de activitate se dorește informarea transparentă a autorităților publice și a publicului larg.

”În cadrul Curții de Conturi, planificarea activității de audit public extern se realizează pe două niveluri, respectiv o planificare multianuală, pentru o perioadă de 3 ani, și o planificare anuală. O entitate poate fi verificată de mai multe ori pe parcursul aceluiași an, în cazul existenței unor solicitări primite din partea Parlamentului sau a unor informații privind deficiențe grave în utilizarea fondurilor publice.

Pe parcursul derulării programului de activitate, pot fi aduse modificări considerate absolut necesare, a căror aprobare se află în competența Plenului Curții de Conturi”, se afirmă în comunicatul menționat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Căminul cultural din Mihalț va fi renovat printr-o finanțare PNRR: Licitația de peste 2 milioane de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Căminul cultural din Mihalț va fi renovat printr-o finanțare PNRR: Licitația de peste 2 milioane de lei lansată pe SEAP Administrația comunei Mihalț a lansat recent, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația care prevede renovarea energetică moderată a clădirii căminului cultural, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea