Primarii care își pierd mandatul în urma condamnărilor definitive ar putea fi puși să plătească organizarea noilor alegeri – proiect

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Un proiect de lege prevede ca primarii care își pierd mandatul în urma condamnărilor definitive să fie puși să plătească osturile de organizare a noilor alegeri pentru locul pe care-l lasă liber din cauza condamnării.

Inițiatorul acestui proiect este deputatul Daniel Fenechiu și, prin acesta, își dorește responsabilizarea candidaților și a partidelor politice.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Am venit cu amendamentele corespunzătoare în care precizam că dacă o persoană care, la momentul în care a fost aleasă era urmărită penal, este condamnată şi-şi pierde mandatul, atunci, solidar cu partidul, dacă a candidat pe lista unui partid, şi respectiv singur dacă a candidat ca independent, să plătească costul de organizare a alegerilor viitoare”, a spus Fenechiu, citat de Digi24.ro

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În acest sens, viitoarele dosare de candidaţi vor cuprinde o declaraţie în care candidatul să precizeze clar dacă este urmărit penal. Nu ar trebuie să lipsească nici declaraţia şefului partidului care îl susţine pe candidat şi care, în scris, îşi asumă responsabilitatea unei posibile decontări a noilor alegeri. Iniţiativa nu pare să aibă nici susţinerea social-democraţilor, nici pe cea a liberalilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419