Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Sebeş somată de Romaqua să respecte contractul: „Construiţi drumurile sau vă dăm în judecată!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

albacherPrimăria municipiului Sebeş a fost notificată de Romaqua Grup să construiască drumurile de acces la Fabrica de Bere Albacher Sebeş şi la Depozitul de Apă şi Suc – obligaţie asumată de administraţia locală în anul 2006, la momentul semnării protocolului ce prevede că  „Primăria, pe costul şi diligenţele acesteia, va face drumurile prezente în PUZ-ul întocmit, la nivel de calitate conform tuturor standardelor în vigoare”.

Romaqua reaminteşte că a investit de patru ori mai mult decât prevedea contractul, fapt confirmat chiar de CL Sebeş, în anul 2008, în plus contribuţiile sale atât la bugetul statului cât şi la bugetul local nu sunt deloc de neglijat şi, la rândul său aşteaptă ca partenerul contractual să respecte înţelegerea.

După cum vă este cunoscut Romaqua Group SA a investit în Municipiul Sebeş, în obiectivul Fabrica de Bere Albacher Sebeş, peste 60 de milioane de euro, faţă de 15 milioane de euro conform obligaţiilor contractuale asumate prin contractul de cumpărare a terenului, îndeplinirea de către Romaqua Group SA a obligaţiilor asumate, a fost confirmată de Consiliul Local al Municipiului Sebeş prin HCL 164/2008. (…) Conform Protocolului semnat cu Primăria Municipiului Sebeş la data de 01.02 2006 <<Primăria pe costul şi diligenţele acesteia va face drumurile prezente în PUZ-ul întocmit, la nivel de calitate conform tuturor standardelor in vigoare>>. Cum pâna în prezent, Primăria Municipiului Sebeş nu a întreprins nicio măsură în vederea îndeplinirii obligaţiilor asumate prin Protocolul menţionat, Romaqua Group SA se vede obligată să formuleze prezenta NOTIFICARE prin care vă solicităm executarea drumului de acces la Fabrica de Bere Albacher Sebeş şi a drumului de acces la Depozitul de Apă şi Suc, de către Primăria Municipiului Sebeş, drumuri prevăzute în PUZ-ul aprobat, până la sfârşitul anului 2014. În caz contrar Romaqua Group SA va întreprinde demersuri legale către instituţiile abilitate cu respectarea Legii, inclusiv cu atragerea răspunderii administrative şi civile”, se arată în notificarea semnată de directorul general Radu Lăzăroiu.

Consilierii locali din Sebeş vor lua act de această somaţie în şedinţa CL programată să se desfăşoare vineri, 28 martie a.c. şi vor decide măsurile care se impun în acest caz.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea