Rămâi conectat

Actualitate

Primăria Sebeș cumpără cinci module container pentru perioada în care Centrul de Sănătate se află în renovare: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Primăria municipiului Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziționarea a cinci module container pentru Centrul de Sănătate. Valoarea totală estimată a investiției este de 184.873,95 lei, fără TVA.

Obiectul prezentului caiet de sarcini îl constituie achiziționarea a patru module container cu funcțiunea de ambulatoriu provizoriu și un modul container cu funcțiunea de grup sanitar, necesare desfășurării în bune condiții a activității medicilor de familie în perioada în care Centrul de Sănătate situat în mun. Sebeș, str. M. Viteazu, nr. 28 se află în renovare.

Patru module container ambulatoriu cu următoarele caracteristici:

Electrica Furnizare Discount
  • DIMENSIUNEA de 600X2400X2400
  • STRUCTURA metalică realizată din oțel cu grosimea 15/10, vopsităa în culoare albastră;
  • PEREȚII realizați din panouri sandwich cu grosimea de 50 mm., izolația fiind din spumă poliuretanică, iar ambele fețe acoperite cu tablă de 0,5 mm;
  • ACOPERIȘUL realizat din panouri sandwich pentru acoperiș cu grosimea de 50/90 mm., de asemenea fețele interior și exterior cu tablă de 0,5 mm și izolația cu spumă poliuretanică;
  • INSTALAȚIA ELECTRICĂ AMBULATORIU la vedere compusă din: 1 corp de iluminat LED 40W-IP65; 1 întrerupător; 3 prize 10-16A; 1 grup de prize Date+Telefon+Schuko;
  • INSTALAȚIA ELECTRICĂ SALA DE AȘTEPTARE realizată la vedere, compusă din 1 plafonieră LED 40W-IP65; 1 priză 10-16A; 1 întrerupător; 2 lumini de urgență; 1 casetă externă cu panou de siguranțe Magnetotermic Salvavita, conform Normativelor Europene în vigoare;
  • INSTALAȚIA HIDRAULICĂ realizată de asemenea la vedere, fiind compusă din scurgere, alimentare și o chiuvetă din ABS de 60 cm;
  • ÎNCĂLZIREA ȘI RĂCIREA este asigurată de un aparat de aer condiționat cu capacitatea de 9000 BTU, iar ca și accesorii, o grilă de aerisire cu dimensiunea de 40X160 cm., amplasată orizontal pe peretele intern, astfel încât aerul răcit/încălzit să treacă din ambulatoriu spre sala de așteptare;
  • TÂMPLĂRIA de culoare alb natural RAL 9010, echipată cu geamuri cu camera de aer, compusă din: 1 ușă externă fără geam de 90X200H.; 1 ușă internă fără geam de 90X200H.; 1 fereastră cu deschidere normală și oscilo în SALA DE AȘTEPTARE, cu dimensiunea de 90X98H.; 1 fereastră cu deschidere culisantă în AMBULATORIU, cu dimensiunea de 90X98H;
  • PODEAUA, pe structură metalică, izolația fiind făcută prin panou sandwich cu grosimea de 30 mm cu placă din compozit lemnos cu grosimea de 18 mm., finisată cu linoleum special OMOGEN PREMIUM 2 mm., creat special pentru igiena superioară.

Un modul container sanitar, cu următoarele caracteristici:

Modul sanitar, pregătit;cu două compartimente separate, respectiv FEMEI și BĂRBAȚI, echipat complet pentru punerea în funcțiune.

Fiecare compartiment este echipat conform specificaților, cu: instalație electrică, instalație hidraulică, chiuvetă, dispozitiv depozitare șervetele, dispersor săpun, vas WC, suport hârtie igienică, suport și instalație pentru montare boiler.

Publicitate

Actualitate

Primăria Alba Iulia se vrea VERDE în fiecare VINERI. Provocare pentru alte instituții și albaiulieni. „Renunțăm la mașini”

Publicat

în

Primăria Alba Iulia se vrea VERDE în fiecare VINERI. Provocare pentru alte instituții și albaiulieni. „Renunțăm la mașini”

„La muncă vii, oricum. De ce să nu vii… verde?

Noi asta facem, în fiecare vineri, la Primăria Alba Iulia. Nu toți, pentru că e imposibil, însă din ce în ce mai mulți, pentru că e sănătos. Vinerea Verde e în fiecare vineri, de azi înainte. Renunțăm la mașini și la orice folosește combustibil fosil, convențional. Ne alăturam astfel, inițiativei lansate de Ministerul Mediului și vă îndemnăm și pe voi, albaiulienii, să faceți la fel.

Cu această ocazie lansăm o provocare și colegilor din alte instituții, publice sau private, să posteze, în fiecare zi de vineri, o poză de grup, din fața instituției, cu haștag-ul #CCCBAlbaIuliaVerde, și vă promitem că va urma un concurs cu un premiu ”Verde”.

Electrica Furnizare Discount

Nu are nimeni nimic de pierdut, orașul și planeta, însă, vor avea de câștigat!”, transmit reprezentanții primăriei Alba Iulia prin intermediul mediul de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

FOTO UPDATE | Pompierii din Sebeș și Orăștie intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu în comuna Ceru Băcăinți, localitatea Curpeni

Publicat

în

FOTO UPDATE | Pompierii din Sebeș și Orăștie intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu în comuna Ceru Băcăinți, localitatea Curpeni

Garda de Intervenție Sebeș în cooperare cu Detașamentul de Pompieri Orăștie intervine pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (bucătărie de vară) cu posibilitate de propagare la vecinătăți, în localitatea Curpeni, comuna Ceru Băcăinți.

Forte alocate: 3 ASAS și 1 SMURD B2.

UPDATE: Incendiul a fost localizat, acesta se manifesta generalizat la nivelul bucătărie de vara, a fost evacuată o butelie de gaz. Datorită intervenției prompte incendiul nu s-a propagat la casa de locuit, fără victime.

Electrica Furnizare Discount

Transmite ISU Alba.

Citește mai mult

Actualitate

Legea pensiilor se modifică: Cei ce lucrează peste vârsta de pensionare vor primi stimulente mai mari decât în prezent

Publicat

în

Legea pensiilor se modifică: Cei ce lucrează peste vârsta de pensionare vor primi stimulente mai mari decât în prezent

Persoanele care au realizat stagiul minim de cotizare și care lucrează și după împlinirea vârstei standard de pensionare vor primi anumite stimulente din partea statului, potrivit unui proiect de ordonanță ce se află la Consiliul Economic și Social (CES) pentru avizare. Mai exact, conform documentului, punctajul lunar realizat în perioada de după împlinirea condițiilor de pensionare se va majora cu 50%, ceea ce înseamnă că vor beneficia de pensii mai mari când vor decide să se pensioneze.

“Pentru asiguraţii care au realizat stagiul minim de cotizare şi care contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare (…), punctajul lunar realizat în perioada respectivă se majorează cu 50%”, apare, mai exact, în proiectul de OUG de la CES.

Așadar, prin această propunere se urmărește motivarea persoanelor care au împlinit vârsta standard de pensionare să își prelungească viața activă și să aibă perioade mai lungi de contribuție, ceea ce se va reflecta, în mod direct, în valoarea pensiei.

Electrica Furnizare Discount

Și în prezent, cei care decid să lucreze după împlinirea vârstei standard de pensionare beneficiază de majorarea punctajului lunar realizat în perioada respectivă, doar că valoarea majorării este de doar 0,5%.

Potrivit Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, vârsta standard de pensionare este diferită pentru femei și bărbați. În cazul bărbaților, lucrurile sunt simple: vârsta standard de pensionare este de 65 de ani.

Pe de altă parte, în cazul femeilor, vârsta standard de pensionare este de 63 de ani, însă va fi atinsă treptat, prin eșalonare, până în 2030. Astfel, în acest an de exemplu, femeile nu vor trebui să aștepte să ajungă la la 63 de ani pentru a se pensiona, ci vor putea să o facă la 61 de ani trecuți. De exemplu, din noiembrie 2021, femeile se vor putea pensiona la 61 de ani și opt luni.

Același proiect de OUG urmează să prelungească perioada până la care angajatorii trebuie să aducă locurile de muncă în condiții deosebite la condiții normale, respectiv până la data de 1 septembrie 2023. Termenul actual este data de 1 septembrie 2021.

Atenție! Prevederile proiectului de OUG nu se aplică momentan. Acesta trebuie să fie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

sursa: avocatnet.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare