Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria Sebeș a pierdut prima etapă a procesului cu Curtea de Conturi. Tribunalul Alba consideră că administrația locală trebuia să preia construcțiile din Parcul Arini de la societatea Nichi Ardeal SRL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Sebeș a pierdut prima etapă a procesului cu Curtea de Conturi. Tribunalul Alba consideră că administrația locală trebuia să preia construcțiile din Parcul Arini de la societatea Nichi Ardeal SRL.

Primăria Sebeș a pierdut prima etapă a procesului prin care a contestat raportul Curții de Conturi care arată, printre altele, diminuarea în mod nejustificat a disponibilităților bănești ale administrației locale cu suma de 1.266.518,77 lei, prin poprirea pe conturi, în condițiile în care plata nu s-a concretizat în preluarea efectivă a construcțiilor din Parcul Arini de la societatea Nichi Ardeal SRL.

Decizia a fost pronunțată la Tribunalul Alba în 9 februarie 2018 și poate fi contestată la Curtea de Apel. Reprezentanții Primăriei Sebeș au precizat în acțiunea depusă la instanța de judecată că nu se poate constata o abatere de la legalitate în privința nepreluării bunurilor, ”în condițiile în care prin hotărâre judecătorească s-a stabilit cu putere de lucru judecat că există o justificare serioasă și legitimă neutru nepreluarea bunurilor, situația dintre părți fiind în continuare litigioasă”.

Cu alte cuvinte, ar exista în continuare dispute în justiție între Primăria Sebeș și societatea comercială reprezentată de lichidator. Reprezentanții instituției au mai susținut că prin dispoziție a primarului municipiului Sebeș a fost constituită Comisia de preluare a imobilelor care au făcut obiectul sentinței civile din anul 2014, ”comisie ce a preluat doar terenurile libere, neafectate de construcții și a constatat că imobilele care trebuiau preluate sunt deteriorate substanțial, drept pentru care nu au procedat la preluarea acestora”.

De asemenea, printr-o altă dispoziție a primarului a fost constituită comisia care urma să preia construcțiile și terenul în suprafață de 8.585 mp. ”În data de 18.12.2015 comisia nu a fost de acord cu preluarea imobilelor întrucât acestea au suferit deteriorări, nu a fost radiată ipoteca constituită asupra acestora în favoarea BRD GSG, nu s-au predat cărțile tehnice ale construcțiilor și datele tehnice ale acestora.

Având în vedere că deteriorarea imobilelor s-a produs ca urmare a faptului că nu s-au luat măsuri de către administratorul special și cel judiciar pentru paza și conservarea imobilelor asupra bunurilor care au făcut obiectul sentinței și asupra cărora SC Nichi Ardeal SRL avea un drept de retenție, am formulat o plângere penală împotriva acestora și am formulat o acțiune în stabilirea prejudiciului, acțiune care se află pe rolul Tribunalului Alba”, au mai susținut reprezentanții primăriei, potrivit motivării deciziei Tribunalului din 9 februarie 2018.

Cu privire la dreptul de ipotecă al băncii, există, de asemenea, un proces în derulare aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, etapele anterioare fiind câștigate de Primăria Sebeș la instanțele din Alba. Instanța de la Tribunalul Alba a considerat că, independent de toate acțiunile Primăriei Sebeș, trebuiau inițiate demersurile pentru preluarea clădirilor.

”Într-adevăr, reclamantul a sesizat instanța de judecată pentru a se constata deteriorările suferite de construcții (anexă teren de sport, terenuri de sport, platforme și alei din pavaj de beton, racord canalizare și racord alimentare cu apă), formându-se dosarul nr.(…) al Tribunalului Alba, dar acest aspect nu îl îndreptățea pe reclamant să nu preia bunurile mai sus amintite. (…) Preluarea bunurilor nu putea afecta poziția procesuală a reclamantului în litigiul având ca obiect reapararea daunelor produse bunurilor mai sus menționate.

Dimpotrivă, preluarea acestor bunuri împiedica o degradare și mai avansată a acestora, iar pe de altă parte erau respectate și dispozițiile art. 23 alin. 2 lit. h din Legea nr. 273/2006”, se mai susține în motivarea hotărârii instanței de judecată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea