Ziarul Unirea
 

Primăria Sebeș a pierdut prima etapă a procesului cu Curtea de Conturi. Tribunalul Alba consideră că administrația locală trebuia să preia construcțiile din Parcul Arini de la societatea Nichi Ardeal SRL

Primăria Sebeș a pierdut prima etapă a procesului cu Curtea de Conturi. Tribunalul Alba consideră că administrația locală trebuia să preia construcțiile din Parcul Arini de la societatea Nichi Ardeal SRL.

Primăria Sebeș a pierdut prima etapă a procesului prin care a contestat raportul Curții de Conturi care arată, printre altele, diminuarea în mod nejustificat a disponibilităților bănești ale administrației locale cu suma de 1.266.518,77 lei, prin poprirea pe conturi, în condițiile în care plata nu s-a concretizat în preluarea efectivă a construcțiilor din Parcul Arini de la societatea Nichi Ardeal SRL.

Decizia a fost pronunțată la Tribunalul Alba în 9 februarie 2018 și poate fi contestată la Curtea de Apel. Reprezentanții Primăriei Sebeș au precizat în acțiunea depusă la instanța de judecată că nu se poate constata o abatere de la legalitate în privința nepreluării bunurilor, ”în condițiile în care prin hotărâre judecătorească s-a stabilit cu putere de lucru judecat că există o justificare serioasă și legitimă neutru nepreluarea bunurilor, situația dintre părți fiind în continuare litigioasă”.

Cu alte cuvinte, ar exista în continuare dispute în justiție între Primăria Sebeș și societatea comercială reprezentată de lichidator. Reprezentanții instituției au mai susținut că prin dispoziție a primarului municipiului Sebeș a fost constituită Comisia de preluare a imobilelor care au făcut obiectul sentinței civile din anul 2014, ”comisie ce a preluat doar terenurile libere, neafectate de construcții și a constatat că imobilele care trebuiau preluate sunt deteriorate substanțial, drept pentru care nu au procedat la preluarea acestora”.

De asemenea, printr-o altă dispoziție a primarului a fost constituită comisia care urma să preia construcțiile și terenul în suprafață de 8.585 mp. ”În data de 18.12.2015 comisia nu a fost de acord cu preluarea imobilelor întrucât acestea au suferit deteriorări, nu a fost radiată ipoteca constituită asupra acestora în favoarea BRD GSG, nu s-au predat cărțile tehnice ale construcțiilor și datele tehnice ale acestora.

Având în vedere că deteriorarea imobilelor s-a produs ca urmare a faptului că nu s-au luat măsuri de către administratorul special și cel judiciar pentru paza și conservarea imobilelor asupra bunurilor care au făcut obiectul sentinței și asupra cărora SC Nichi Ardeal SRL avea un drept de retenție, am formulat o plângere penală împotriva acestora și am formulat o acțiune în stabilirea prejudiciului, acțiune care se află pe rolul Tribunalului Alba”, au mai susținut reprezentanții primăriei, potrivit motivării deciziei Tribunalului din 9 februarie 2018.

Cu privire la dreptul de ipotecă al băncii, există, de asemenea, un proces în derulare aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, etapele anterioare fiind câștigate de Primăria Sebeș la instanțele din Alba. Instanța de la Tribunalul Alba a considerat că, independent de toate acțiunile Primăriei Sebeș, trebuiau inițiate demersurile pentru preluarea clădirilor.

”Într-adevăr, reclamantul a sesizat instanța de judecată pentru a se constata deteriorările suferite de construcții (anexă teren de sport, terenuri de sport, platforme și alei din pavaj de beton, racord canalizare și racord alimentare cu apă), formându-se dosarul nr.(…) al Tribunalului Alba, dar acest aspect nu îl îndreptățea pe reclamant să nu preia bunurile mai sus amintite. (…) Preluarea bunurilor nu putea afecta poziția procesuală a reclamantului în litigiul având ca obiect reapararea daunelor produse bunurilor mai sus menționate.

Dimpotrivă, preluarea acestor bunuri împiedica o degradare și mai avansată a acestora, iar pe de altă parte erau respectate și dispozițiile art. 23 alin. 2 lit. h din Legea nr. 273/2006”, se mai susține în motivarea hotărârii instanței de judecată.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Barajul Arini 2 martie 2018 at 8:30

Parcul Arini=Parcul rusinii!!!= Parcul neputintei municipale- parcul neputintei si nestiintei manageriale municipale=Parcul Nimanui.

sebesan 2 martie 2018 at 9:22

Cum adica dom’ primar? Ai dat bani pe ceva ce nu ai primit?
Ai avut vreun interes? Stie toata lumea ce bun pretin esti cu Nicky.
Ia intreaba oamenii din Sebes ce puteai face cu banii aia!
Si nu ma refer la panselute.

gospodareala ??? 2 martie 2018 at 11:06

Cind te faci frate cu dracul, dai de el. Poate face cineva un control amanuntit acolo unde se cheltuieste aiurea, fara folos imediat si mai aes fara discernamint.

Adolf 2 martie 2018 at 14:32

Este o avocata Jurj care e specialista si are si relatii in astfel de procese

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...