Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Ciugud, nominalizată pentru Premiile de Excelenţă ale ziarului internaţional „Interview Francophone”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gheorghe-Damian1Primăria comunei Ciugud a fost nominalizată pentru Premiile de Excelenţă ale ziarului internaţional „Interview Francophone”, ca recunoştinţă a atitudinii voluntare de a sprijini acţiunile locuitorilor şi investitorilor, în contextul dezvoltării durabile.

Prin acordarea acestor distincţii, ziarul şi-a propus promovarea şi încununarea la nivel internaţional al eforturilor pe care administraţia publică locală le depune în activitatea curentă, care, conform publicaţiei ”deja a dat roade, mai ales prin crearea unei culturi a dezvoltării durabile, unde locuitorii sunt încurajați să inoveze pentru interesul comun al regiunii”.

Evenimentul se va desfăşura în cadrul Conferinţei internaţionale despre Cultura Europeană ca şi Cultură a Inovaţiei, cu o primă ediţie dedicată culturii franceze şi francofone, care va avea loc în data de 11 iulie la Institutul Cultural Francez din Bucureşti, în prezenţa Ambasadorului Franţei la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Francois Saint-Paul”, a subliniat primarul Gheorghe Damian, care va reprezenta Comuna la acest eveniment.

Satele, oraşele şi regiunile României pot deveni exemple de modele de dezvoltare graţie strategiilor de inovaţie compatibile cu interesele economice, sociale şi de mediu ale comunităţilor respective. În acest fel, este onorată atitudinea şi eforturile anumitor primari români care încurajează de manieră voluntară şi pozitivă iniţiativele locuitorilor, dar şi ale turiştilor sau investitorilor de a inova în materie de servicii (acţiuni economice, dar şi culturale, de patrimoniu, sportive, educative) şi de strategii parteneriale care favorizează producătorii locali sau de proximitate europeană pentru a reduce amprenta ecologică.

Pentru noi este o onoare să ne numărăm printre nominalizaţi şi să avem posibilitatea să împărtăşim din modelele de bună practică însuşite de-a lungul anilor. Este normal ca pentru a da înapoi comunităţii, să şi primeşti în schimb sprijin şi înţelegere din partea oamenilor. Suntem aici în slujba cetăţeanului şi ne-am făcut din asta un obiectiv clar stabilit, pe care să putem pune bazele unei dezvoltări durabile solide. Deşi eforturile noastre de zi cu zi se reflectă evident în calitatea serviciilor furnizate către cetăţean şi persoanele direct afectate, suntem mândri de recunoaşterea internaţională acordată şi că suntem pe drumul cel bun către o comunitate cu adevărat europeană”, a continuat Gheorghe Damian.

Conferinţa este organizată de jurnalul internaţional ”Interview Francophone”, în parteneriat cu Institutul de evaluare participativă a Valorii Teritoriale şi reuneşte studenţi, cadre universitare, decidenţi politici şi oameni de afaceri, promotori ai inovării, diplomaţi şi finanţatori în proiecte de inovaţie, în scopul de a promova rolul instrumentelor de sprijin pentru munca în parteneriat în dezvoltarea unei generaţii responsabile de antreprenori, actorii secolului al XXI-lea. (N.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea