Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba pun ”la bătaie” 20.000 de lei pentru ”Ziua Regalității”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

vot in CL Alba IuliaConsilierii locali din municipiu vor hotărî în ședință extraordinară cheltuirea unei sume de până la 15.000 de lei pentru organizarea evenimentului ”15 Octombrie – Ziua Regalității la Alba Iulia”. Pentru această sărbătoare, din bugetul județului a fost deja alocată suma de 5.000 de lei.

Este vorba despre marcarea momentului istoric – Încoronarea Familiei Regale la Alba Iulia printr-o serie de manifestări la care va fi prezent Principele Radu al României, care se vor desfășura în municipiu, în data de 15 octombrie, la Liceul de Arte – care va primi numele ”Regina Maria”; la Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii – unde va avea loc semnarea unui protocol între Casa Regală a României, Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia și o lansare de carte; la Casa de Cultură a Sindicatelor – unde va avea loc un concert în onoarea Familiei Regale.

Referitor la protocolul ce va fi încheiat cu această ocazie, administrația locală din Alba Iulia precizează: ”Casa Regală a României împreună cu Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba au convenit asupra semnării unui protocol care să definească, încă o dată, rolul deosebit pe care îl joacă oraşul pe plan regional, naţional şi european. Protocolul va proiecta pe o perioadă de 10 ani modul de colaborare dintre cei trei parteneri subliniind în principal un calendar de activităţi ce se vor desfăşura în luna octombrie a fiecărui an ca expresie a susţinerii şi recunoaşterii publice reciproce. Temele propuse implică diverse domenii de activitate (educaţie, cultură, turism, diplomaţie ş.a.) şi se concretizează prin organizarea unor evenimente la nivelul municipiului Alba Iulia, ca expresie a susţinerii Casei Regale a României pentru obiectivele de dezvoltare locale, judeţene şi regionale şi în bună măsură ca apreciere a actorilor locali faţă de sprijinul şi vizibilitatea conferite judeţului Alba şi municipiului Alba Iulia de către Casa Regală a României”.

La aceeași ședință de Consiliu Local, aleșii din Alba Iulia vor aproba și modificarea denumirii unității de învățământ Liceul de Arte din Alba Iulia în Liceul de arte ”Regina Maria”, iar atestarea noii denumiri se va face tot în cadrul evenimentului ”Ziua Regalității”, în prezența Principelui Radu al României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea