Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia renunță la un tronson al pistei de biciclete din zona Mamut: A fost lansată achiziția publică pentru revizuirea serviciilor de proiectare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia renunță la un tronson al pistei de biciclete din zona Mamut: A fost lansată achiziția publică pentru revizuirea serviciilor de proiectare

Municipiul Alba Iulia, în calitate de autoritate contractantă, a lansat procedura de atribuire a contractului pentru servicii de proiectare – revizuire documentație tehnico-economică faza Studiu de fezabilitate, Documentație tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire, Organizarea Execuției, Proiect Tehnic, Caiete de Sarcini, Detalii de Execuție, Verificare tehnică de calitate a documentațiilor, Asistență tehnică din partea proiectantului și valoare estimată de expropiere, pentru obiectivul „Realizarea infrastructurii pentru biciclete în Municipiul Alba Iulia – Zona Mamut”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Abordarea municipalităţii în ceea ce priveşte proiectele de mobilitate este una integrată şi coerentă din punct de vedere teritorial deoarece pe de o parte abordează toate aceste proiecte ca un tot unitar şi urmăreşte crearea unor trasee pentru biciclete şi pentru mijloacele de transport în comun dar şi reconfigurarea traseelor pentru transportului public din municipiul Alba lulia, astfel încât să se asigure servicii de transport public şi piste ciclabile într-o zonă puternic dezvoltată în ultima perioadă.

Municipiul Alba lulia are una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România. Această pistă trece prin pădurea de pe Dealul Mamut şi face legătura dintre cartierele oraşului Miceşti şi Pâclişa, care aparţin municipiului Alba lulia.

Această pistă a fost realizată în 2014, cu fonduri europene şi de la administraţia locală, cu două benzi asfaltate, având o lungime de 4,5 km dinspre cartierul Miceşti spre cartierul Pâclişa, dar nu este amenajată pană în localitatea Pâclişa, pista se termină la jumătatea coborârii spre cartierul Păclişa.

Prin realizarea prezentei investiţii se urmăreşte prelungirea pistei ce traversează Dealul Mamut, până în cartierul Pâclişa.

Prin SF realizat în decembrie 2022 se propune o pistă de biciclete, pe o lungimea de 1599 ml (Tronson I), care să facă legătura între intrersecţia cu str. Brânduşei din cartier Pâclişa şi punctul de terminare a pistei situat pe Dealul Mamut.

În SF era prevăzut să se amenajeze şi un (Tronson II) în lungime de 900 ml, pe str. Pinului, făcând legătura dintre pista de biciclete de pe str. Lalelelor din Alba lulia până în str. Brânduşei din cartierul Pâclişa.

La acest (Tronson II) de pistă trebuie renunţat deoarece societatea de alimentare cu energie electrică DEER Alba nu a acordat un aviz de amplasament favorabil pentru obiectivul „Realizare infrastructurii pentru biciclete în municipiul Alba lulia – zona Mamut”, întrucât se impunea completarea documentaţiei cu un Studiu de coexistenţă pentru realizarea lucrărilor de relocare a liniilor electrice aeriene existente în zona amplasamentui studiat.

Deoarece costul estimat pentru relocarea reţelei de înaltă tensiune deţinute de DEER în subteran era foarte mare se renunţă la (Tronsonul II). Mai mult şi pe acest sector s-ar fi impus expropieri şi consolidări ale drumului de acces în rambleu şi debleu ceea ce ar fi implicat costuri însemnate pentru autoritatea locală.

În cadrul Temei de Proiectare actuală se face o revizuire a documentaţie tehnico-economică – faza SF, Documentaţie tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire, Organizarea Execuţiei, Proiect Tehnic, Caiete de Sarcini şi Detalii de Execuţie.

Revizuirea documentaţiei tehnico-economică – faza SF propune amenajarea unui drum de acces la propietăţi situat în partea de sud a pistei de biciclete pe toată lungimea (Tronsonului I) pe o lăţime de 3,5m.

Pentru realizarea drumului de acces la propietăţi este necesar a se face expropieri pe toată lungimea drumului pe o lăţime de 3,5 m şi totodată se renuţă la (Tronsonul II).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea