Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia pregătește ”Marea Deratizare” a municipiului – Licitație pentru un contract de peste un milion de euro pe o perioadă de 5 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia a lansat recent licitația pentru delegarea gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în municipiu. Valoarea estimată a contractului este de 4.844.055,6 lei (aproximativ 1.076.000 de euro), durata acestuia fiind de 5 ani, posibilitate de prelungire conform legislaţiei în vigoare.

Potrivit notei de fundamentare, ”autoritatea publică locală urmăreşte ca prin alegerea formei de delegare de gestiune prin concesiune să se realizeze următoarele obiective şi cerinţe: securitatea serviciilor furnizate/prestate; continuitatea serviciilor din punct de vedere cantitativ si calitativ; adaptabilitatea serviciilor la cerinţele comunităţii locale; accesul liber la servicii si la informaţiile referitoare la acestea; tarifarea echilibrata a serviciilor furnizate/presate; utilizarea eficienta a fondurilor publice in activitatea de deratizare, dezinsecţie si dezinfecţie in municipiu; satisfacerea cu prioritate a nevoilor utilizatorilor; rezolvarea problemelor de ordin economic, social şi de mediu ale localităţilor”.

Cantităţile estimate pentru efectuarea activităţilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie sunt următoarele:

Elit - Gustul Desăvârșit

Dezinsecţie: spaţii verzi 677795 m.p.; unităţi de învăţământ, instituţii publice 329.810 m.p.; pieţe, târguri, oboare m.p.; zone neconstruite 23182 m.p

Deratizare: spatii verzi 677795 m.p.; unitati de invatamant, institutii publice 329.810 m.p.; pieţe, târguri, oboare m.p. zone neconstruite 23182 m.p

Dezinfecţie: unităţi de învăţământ, sanitare şi institutii publice 137.730 m.p.; spatii inchise ale domeniului privat (unitati de invatamant şi sanitare, institutii publice) şi la solicitarea Direcţiei de Sanatate Publică Alba, acolo unde se constată existenţa unui focar de infecţie sau pentru prevenirea unui focar de infecţie, conform legislaţiei in vigoare.

Conform informațiilor publicate pe SEAP, firmele interesate își pot depune oferta până la data de 7 septembrie 2017.

Cuantumul garantiei de participare la licitație este de 40.000 lei. Perioada de valabilitate a garantiei este cel putin egala cu perioada de valabilitate a ofertei. Garantia de participare trebuie sa fie irevocabila.

Între condițiile impuse ofertanților regăsim:

– ”nivelul minim al cifrei de afaceri globale anuale pe ultimii trei ani (2014, 2015, 2016) trebuie sa fie cel putin egala: 8.000.000 lei, fara TVA„

– experiență similară – prestarea în cursul unei perioade care acopera cel mult 3 ani (calculati anterior datei limita de depunere a ofertelor), unor contracte de servicii care au avut ca obiect prestarea/concesionarea unor servicii similare celor ce fac obiectul contractului scos la licitație (dezinsectie, dezinfectie si deratizare), în valoare cumulata de minim 4.000.000 lei fara TVA.

Reamintim că în Alba Iulia, în perioada 2011 – martie 2017, dezinsecția, dezinfecția și deratizarea au fost făcute de firma Coral IMPEX SRL care, tot în urma unei licitaţii, a concesionat pe 5 ani serviciul. Valoarea estimată a contractului a fost de 950.000 de lei în fiecare an, iar în acest timp a fost majorată de două ori.

CITEȘTE ȘI: Coral IMPEX, firma implicată în afaceri penale cu câteva primării PDL-iste din Transilvania, ”DERATIZEAZĂ” din nou municipiul Alba Iulia în urma unui contract obținut prin achiziție directă

Primăria a demarat în februarie 2017 licitaţia pentru noul contract, însă deoarece procedura nu s-a finalizat până la expirarea contractului anterior, în 22 mai 2017, administrația locală a publicat o invitaţie de participare pentru concesionarea serviciului prin achiziţie directă. Acest contract (în valoare de 67.836 de lei), câștigat tot de Coral IMPEX SRL, se va derula până la sfârşitul anului 2017 sau până la finalizarea prezentei licitaţii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Șofer MORT DE BEAT, depistat de polițiști pe străzile din Alba Iulia: Ce alcolemie avea bărbatul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Șofer MORT DE BEAT, depistat de polițiști pe străzile din Alba Iulia: Ce alcolemie avea bărbatul

La data de 27 septembrie 2023, în jurul orei 17.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 56 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Ferdinand I din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de conducătorul auto, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE | ACCIDENT rutier la Alba Iulia: Adolescentă de 18 ani, lovită de o șoferiță pe trecerea de pietoni, pe Calea Moților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un ACCIDENT rutier a avut loc miercuri, în jurul orei 15.30, la Alba Iulia. O adolescentă de 18 ani a fost lovită de o șoferiță pe trecerea de pietoni, pe Calea Moților.

Miercuri, 27 septembrie 2023, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Calea Moților din municipiul Alba Iulia, a avut loc un accident rutier cu victime.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații, ar fi vorba despre o femeie, care în timp ce conducea un autoturism, ar fi pierdut controlul asupra acestuia și ar fi acroșat o tânără de 18 ani, care traversa strada regulamentar.

În urma accidentului, tânăra a suferit leziuni corporale și va fi transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cercetarea la fața locului este în desfășurare.

UPDATE: La data de 27 septembrie 2023, în jurul orei 15,30, o femeie de 40 de ani, din comuna Meteș, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe C-lea Moților din Alba Iulia, a surprins și accidentat o tânără, în vârstă de 18 ani, din Alba Iulia, care se afla angajată în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului, tânăra a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

PERCHEZIȚII în Alba: Mai multe persoane, suspectate de fals și înșelăciune. Un CAR prejudiciat cu 12.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

PERCHEZIȚII în Alba: Mai multe persoane, suspectate de fals și înșelăciune. Un CAR prejudiciat cu 12.000 de lei

La data de 27 septembrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în Câmpeni, în vederea documentării activității infracționale a unor persoane care sunt bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înșelăciune și complicitate la înșelăciune, fapte prin care s-ar fi creat, unei case de ajutor reciproc, un prejudiciu de 12.000 de lei.

În cauză, există bănuiala rezonabilă că două persoane ar fi întocmit, în fals, adeverințe potrivit cărora alte două persoane ar fi fost angajate ale unor societăți comerciale.

Ulterior, aceste adeverințe ar fi fost folosite pentru obținerea unui credit, în valoare de 12.000 de lei, de la o casă de ajutor reciproc din județul Alba, care nu ar mai fi fost rambursat în termenele stabilite în contractul de creditare.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mijloace de probă utile anchetei.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare