Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei:

Municipiul Alba Iulia, cu sediul pe str. Calea Moților, nr. 5A, Alba Iulia, jud.Alba, telefon 0258819462, email [email protected], organizează licitație publică conform HCL nr.84/29.02.2024, și OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, pentru concesionarea unui imobil teren, pe o perioadă de 49 de ani, situat în municipiul Alba Iulia, Șoseaua de centură F.N., jud. Alba, aparținând domeniului privat al municipiului Alba Iulia, înscris în CF nr.119813 Alba Iulia, având suprafața de 18.104 mp, în scopul desfășurării de activități economice.

Prețul min de pornire al licitației este de 1,38 euro/mp/an.

Durata contractului este de 49 de ani de la data predării-primirii imobilului teren ce face obiectul acestuia.

Citește și: CIUGUD: De la o pârloagă plină de mărăcini la un parc industrial vector pentru comunitate și cea mai titrată comună din România

Ideea înființării unui parc industrial în zona de centură a municipiului Alba Iulia a fost lansată în spațiul public de primarul Gabriel Pleșa, în anul 2021, după o vizită în Autstria. Atunci, primarul municipiului afirma:

”s-au identificat 340.000 mp de teren în domeniul privat al UAT Alba Iulia, în una dintre cele mai pretabile zone pentru dezvoltarea diverselor afaceri sau centre logistice din România (confluența A1/A10, respectiv Cluj Napoca-Sibiu-Orăștie-Deva, zona Alba Iulia-Sebeș devenind primul nod rutier de descărcare dinspre/înspre granița țării-Transilvania).

Pe lângă acești 340.000 mp (ai UAT Alba Iulia) mai sunt disponibili alți aproximativ 920.000 mp aparținând altor proprietari care ar putea sau doresc deja să fie parte a acestui proiect important pentru Alba Iulia. În total vorbim de aproape 126 ha (1.260.000 mp), care vor dezvolta întreaga zonă și vor putea reprezenta un viitor pilon economic al întregii zone”

Utilități introduse pe cheltuiala concesionarului

Potrivit contractului de concesiune, câștigătorul licitației are obligația să introducă pe cheltuiala sa o serie de utilități, să întocmească documentațiile și să obțină autorizațiile necesare:

– în termen de maxim 6 luni de la data semnării contractului de concesiune să facă demersurile privind elaborarea documentațiilor/studiilor necesare și a obținerii avizelor obligatorii în vederea obținerii autorizației de construire pentru amenajarea căilor de comunicație și extinderi rețele tehnico edilitare, până la lotul supus concesiunii.

– în termen de maxim 18 luni de la obținerea autorizației de constuire pentru lucrările prevăzute la punctul de mai sus, să obțină autorizația de construire pentru obiectivul de bază pentru care solicită concesiunea terenului, respectând prevederile documentației de urbanism aprobată cu HCL 54/30.01.2023.

– în termen de maxim 24 luni de la obținerea autorizației de construire pentru obiectivul de bază pentru care se solicită concesiunea terenului, să înceapă lucrările prevăzute în autorizația de construire și să finalizeze investiția în termenul de valabilitate prevăzut de legislația în materia construcțiilor, iar după finalizarea investiţiei să stabilească pe amplasamentul concesionat sediul social al societăţii.

”Prima parcelă din Zona Economică a municipiului nostru va fi concesionată. Acesta este pasul corect, după întocmirea documentației urbanistice și parcelare, lucrări birocratice care ne-au consumat mult timp și energie. Sigur, mi-aș fi dorit ca acest lucru să se întâmple măcar anul trecut, fiindcă acum s-ar fi văzut, în teren, rezultatele. Această primă parcelă, cu suprafața de peste 18.000 mp, va fi concesionată conform regulamentului pentru o perioadă de 49 de ani, cu posibilitate de cumpărare, concesionarul având obligația ca după finalizarea lucrărilor de construire să stabilească sediul social al companiei la acea locație, ceea ce înseamnă, pe lângă locuri de muncă pentru albaiulieni, taxe si impozite pentru municipalitate”, a declarat Gabriel Pleșa primarul municipiului Alba Iulia pentru ziarulunirea.ro

Potrivit anuțului depunerea ofertelor se face în perioada 07–14 mai, pâna la ora 16:00 la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Alba Iulia, str. Calea Moților, nr. 5A, camera 8, într-un exemplar.

Ședința publică de deschidere a ofertelor va avea loc în data de 20 mai 2024, ora 12 la sediul Serviciului Contracte, Patrimoniu, Compartiment Elaborare Contracte, Domeniului Public și Privat situat în Alba Iulia, B-dul. Republicii, nr.26 (vis-a-vis de Dedeman).

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Gimnasta Daria Mihaiu, din Alba, medalie de aur la „Cupa Cetății” organizată în Deva: Urmează să participe la Cupa Mondială din Japonia

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gimnasta Daria Mihaiu, din Alba, medalie de aur la „Cupa Cetății” organizată în Deva: Urmează să participe la Cupa Mondială din Japonia „Cupa Cetății” a fost organizată la Deva și a reunit peste 200 de sportivi de la 22 de cluburi din toată țara. Medalia de aur a fost obținută de către cugireanca Daria-Alexandru Mihaiu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea