Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia cumpără încă 200 de arbori – costul estimativ 58.000 de euro

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campania de ”înverzire” a municipiului Alba Iulia continuă și în această toamnă. Administrația locală a lansat licitația pentru achiziționarea de material dendrologic (tei și arțari), costurile estimative ridicându-se la valoarea de 260.994 de lei (aproximativ 58.000 de euro). Suma a fost prevăzută doar pentru cumpararea de arbori iar plantarea acestora va face obiectul unui alt contract de servicii.

Extinderea spaţiilor verzi, completarea fondului vegetal existent, abordarea noilor concepţii arhitecturale peisagistice constituie una din priorităţile municipiului Alba Iulia pentru anul 2012 şi pentru anii următori. Datorită faptului că vegetaţia constituie cel mai  important element a unui spaţiu verde se doreşte achiziţionarea de material dendrologic (arbori) în varietăţi care corespund anumitor exigenţe privind caracterele ornamentale, rezistenţă biologică la factorii de stres, plante aflate în stadiul de maximă atractivitate”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Materialul dendrologic ce urmează a fi achiziţionat este din specia tei și arțar: Acer platanoides „Emerald queen”  –  25  bucăţi (grosime minimă 30-35 cm, înălţime minimă 600 cm, balot minim 100 cm); Tilia americana „Nova” – 75 bucăţi (grosime minimă 25-30 cm, înălţime minimă 600 cm, balot minim 80 cm); Tilia Tomentosa – 75 bucăţi (grosime minimă 25-30 cm, înălţime minimă 600 cm, balot minim 80 cm); Acer platanoides „Globosum” – 25 bucăţi (grosime minimă 25-30 cm, înălţime minimă 300 cm, balot minim 80 cm).

Furnizorul va oferi o garanţie de minim 12 luni pentru materialul dendrologic livrat şi va oferi asistenţă tehnică la plantarea acestora.
Reamintim că în toamna anului trecut s-au achiziționat 265 de arbori din Ungaria care au costat în total 14.900 de euro. Achiziția s-a făcut prin încredințare directă, decizie pentru care administrația locală a fost criticată dur de adversarii politici, deși reprezentanții primăriei au arătat că prin această metodă arborii au fost cumpărați la un sfert din prețul care ar fi fost plătit la o firmă din țară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea