Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primăria Alba Iulia cumpără cu ZECI de milioane de lei 21 de autobuze electrice și un microbuz electric: „Soarta” ultimelor achiziții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia cumpără cu ZECI de milioane de lei 21 de autobuze electrice și un microbuz electric: „Soarta” ultimelor achiziții

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat, prin intermediul unui mesaj publicat în mediul online, achiziția a 21 de autobuze electrice și un microbuz electric, în parteneriat cu comuna Ciugud.

„Astăzi, la Ministerul Dezvoltării, am semnat contractul de finanțare, în valoare de 76 milioane de lei, pentru încă 21 de autobuze electrice și un microbuz electric, cu stațiile de încărcare aferente, care vor fi achiziționate în parteneriat cu Ciugudul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În total, pe străzile din Alba Iulia, vor circula 32 de autobuze electrice plus un microbuz electric -adică mare parte din actuala flotă-, iar alte două autobuze electrice vor deservi ruta Alba Iulia – Ciugud. După finalizarea lucrărilor la cele două proiecte de mobilitate urbană, autobuzele vor avea, pe bulevardele principale, benzi dedicate și stații de așteptare noi, aceste lucruri însemnând un transport public mai eficient, mai sigur și mai accesibil oricărui albaiulian, dar și la standardele anilor în care trăim.

CITEȘTE ȘI: Cum arată noile autobuze electrice care au ajuns în Municipiul Alba Iulia

Mă bucur că STP a înțeles, în sfârșit, că toate aceste investiții trebuie să fie în folosul albaiulienilor și a pus, chiar începând cu această seară, în circulație primul autobuz electric achiziționat de către primărie, pe linia 103.
Urmează ca în perioada următoare să întocmim caietul de sarcini și să pornim achiziția celor 22 de autovehicule nepoluante.

Le mulțumesc colegilor din primărie, cei fără de care toate aceste dorințe nu s-ar fi materializat!”, a scris primarul Gabriel Pleșa, în mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Alocații 2024: Data la care intră pe card alocaţiile copiilor în luna mai. Sumele de care beneficiază minorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alocații 2024: Data la care intră pe card alocaţiile copiilor în luna mai Familiile cu copii din România așteaptă cu nerăbdare lună de lună momentul în care alocațiile vor intra pe carduri. În contextul minivacanței de 1 Mai și Paște, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a publicat noul calendar de plăți. Citește și: Alocații 2024: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea