Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Aiud: Anul acesta începe modernizarea clădirii în care funcționează Centrul Cultural ”Liviu Rebreanu”. În proiect este prevăzut și un cinematograf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

centru-cult-l-rebreanuPrimăria municipiului Aiud a dat publicității un comunicat de presă în care aduce unele precizări privind situația actuală a clădirii Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu”. Potrivit reprezentanților administrației locale, în acest an vor începe lucrările propriu-zise de reabilitare și modernizare a întregului ansamblu de clădiri.

În proiectul final, instituția se va transforma într-un centru cultural multifuncțional, cu o sală de spectacole modernă, un cinematograf cu aproximativ 150 de locuri, o sală de expoziție, săli de repetiție, săli de conferințe și muzeu al culturii aiudene.

”În anul 2014, Consiliul Local Aiud a aprobat alocarea din bugetul local al municipiului Aiud, a fondurilor necesare elaborării documentației tehnice de avizare a lucrărilor de intervenție, fiind demarate astfel procedurile pentru reabilitarea Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu”. În acest sens, pentru a fi urmați toți pașii și pentru a se respecta procedurile privind reabilitarea clădirilor în care funcționează Centrul Cultural, s-a alocat de la bugetul local suma de 100.000 lei.

Având în vedere faptul că au fost organizate 4 proceduri pentru atribuirea contractului de servicii, iar la aceste proceduri fie nu s-au depus oferte, fie ofertele depuse erau inacceptabile sau neconforme, Consiliul Local Aiud a aprobat în decursul anului 2015 suplimentarea sumei alocate inițial cu încă 20.000 lei.

Abia după cea de a 5-a procedură organizată contractul a fost atribuit, în acest moment el fiind în derulare. Bineînțeles, în paralel cu toate aceste proceduri, au fost și sunt întreprinse lucrări de reparații la partea superioară a clădirii, aceasta fiind cea mai afectată în urma furtunii puternice de anul trecut și în urma ninsorilor din această iarnă.

În ceea ce privește soluția găsită de autorități pentru protejarea cetățenilor și a celor care frecventează instituția de cultură, trebuie spus că această modalitate de protejare și atenționare a cetățenilor nu este o noutate, nici o invenție a angajaților Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu” Aiud, ci este o soluție de urgență adoptată în mai multe orașe, atât din țara noastră cât și din străinătate – fiind una provizorie.

În încheiere, dorim să precizăm că imobilul în care funcționează Centrul Cultural ”Liviu Rebreanu” va avea o nouă înfățișare, în acest an urmând să fie demarate lucrările propriu-zise de reabilitare și modernizare a întregului ansamblu de clădiri, în proiectul final instituția fiind văzută ca un centru cultural multifuncțional, care să includă o sală de spectacole modernă, o sală de proiecție/un cinematograf cu aproximativ 150 de locuri, o sală de expoziție, săli de repetiție, săli de conferințe și un muzeu al culturii aiudene”, transmite Primăria Aiud.  (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea