Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prima rectificare a bugetului de Stat ar putea aduce bani pentru finalizarea Bazinului Olimpic din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma solicitărilor şi demersurilor făcute de Primăria Municipiului Alba Iulia pentru finalizarea lucrărilor de la Bazinul Olimpic, Guvernul României a trimis o adresă prin care administraţia locală este informată că nu au fost alocate fonduri pe anul 2013, pentru programul „Bazine de înot”. Totodată,  ţinând cont de importanţa acestui program în dezvoltarea locală, îi asigură că va transmite solicitare Ministerului Finanţelor Publice la rectificarea bugetului de stat pe anul 2013, de a aloca fonduri pentru acest program.

 Vă prezentăm mai jos adresa primită la Primăria Municipiului Alba Iulia de la Guvernul României:

 „Stimate domnule primar Mircea Hava,

 La adresa transmisă Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin care solicitaţi alocarea de fonduri pentru finalizarea obiectivului de investiţie „Bazin de înot olimpic” din bulevardul Republicii nr.7, Municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, vă comunicăm următoarele:

 Prin Legea Bugetului de Stat nr. 5/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 106/22.02.2013 nu au fost alocate fonduri pe anul 2013 pentru programul „Bazine de înot”, deşi M.D.R.A.P. a inclus în solicitările sale către Ministerul Finanţelor Publice acest program.

 Având în vedere cele mai de sus şi ţinând cont de importanţa acestui program în dezvoltarea locală, vom transmite Ministerului Finanţelor Publice, la rectificarea bugetului de stat pe anul 2013, solicitarea noastră de alocare de fonduri şi pentru programul „Bazine de înot”, solicitare care face referire şi la obiectivul de investiţie menţionat de dumneavoastră.

 Cu deosebită consideraţie,

Secretar de Stat, Iulian Matache”

 Vă reamintim că, la sfârşitul lunii aprilie,  Administraţia locală a reluat discuţiile cu reprezentanţii CNI şi cu cei din cadrul MDRAP, menţinând şi întărind necesitatea ca lucrările la Bazinul Olimpic să fie finalizate cât mai rapid.

“Este un subiect de neevitat pentru Alba Iulia. Capacitatea noastră de a insista nu a scăzut, iar de această dată am surprins personal oameni pentru care urcatul pe scările ministerelor din Bucureşti înseamnă mai mult decât obisnuinţă, înseamnă responsabilitate. Sub rezerva că tot ce s-a discutat va trebui să se concretizeze la proxima rectificare, pot spune că nimeni de la Bucureşti nu doreşte ca acest bazin să fie sinonim cu asumarea unor merite politice iar acest lucru ar trebui să fie bine înţeles şi pe plan local. Poate singurul care are un merit în toată această poveste este constructorul din Alba Iulia.

Conform actualei guvernări, toate investiţiile realizate în procentaj de peste 50% au prioritate iar acesta ar trebui să rămână singurul criteriu de atitudine responsabilă. Îmi permit să dau credit promisiunilor pe care le-am obţinut şi sper să nu fie vorba de un nou prilej de dezamăgire pentru albaiulieni”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea