Rămâi conectat

Actualitate

Prețurile carburanților în România mai mari decât în Luxemburg, potrivit Eurostat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit datelor Eurostat, litrul de motorină este mai scump în România decât în Luxemburg, ţara cu cele mai mari salarii din Europa! În medie, în ultima lună, motorina s-a scumpit cu 26 de bani, iar benzina cu 24 de bani. Cei mai ieftini carburanţi din Europa sunt în ţara vecină, Bulgaria.

Eurostat – oficiul european de statistică -, arată că motorina costă în România un euro şi 15 eurocenţi. Mai ieftin putem alimenta în Bulgaria, cu un euro şi 2 eurocenţi pe litru. Culmea, acelaşi preţ este şi în Luxemburg, ţara cu salariul minim de 2.000 de euro. Preţuri mai mici ca la noi găsim şi în Polonia, Litunia, Letonia şi Austria.

La benzina standard găsim preţuri mai mici decât la noi în Bulgaria, un euro şi 2 eurocenţi, dar şi în Polonia – un euro şi zece cenţi.

Unii şoferi cred că de vină pentru scumpiri este Guvernul, care a reintrodus supraacciza.

Alţii dau vina pe cotaţia barilului de petrol.

Preţurile medii ale carburanţilor prezentate de Eurostat sunt exprimate în euro. Cum leul a înregistrat săptămâna aceasta cea mai slabă cotaţie din ultimii cinci ani, impactul asupra buzunarelor românilor este şi mai mare.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea