Rămâi conectat

Actualitate

Prețurile carburanților în România mai mari decât în Luxemburg, potrivit Eurostat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit datelor Eurostat, litrul de motorină este mai scump în România decât în Luxemburg, ţara cu cele mai mari salarii din Europa! În medie, în ultima lună, motorina s-a scumpit cu 26 de bani, iar benzina cu 24 de bani. Cei mai ieftini carburanţi din Europa sunt în ţara vecină, Bulgaria.

Eurostat – oficiul european de statistică -, arată că motorina costă în România un euro şi 15 eurocenţi. Mai ieftin putem alimenta în Bulgaria, cu un euro şi 2 eurocenţi pe litru. Culmea, acelaşi preţ este şi în Luxemburg, ţara cu salariul minim de 2.000 de euro. Preţuri mai mici ca la noi găsim şi în Polonia, Litunia, Letonia şi Austria.

La benzina standard găsim preţuri mai mici decât la noi în Bulgaria, un euro şi 2 eurocenţi, dar şi în Polonia – un euro şi zece cenţi.

Unii şoferi cred că de vină pentru scumpiri este Guvernul, care a reintrodus supraacciza.

Alţii dau vina pe cotaţia barilului de petrol.

Preţurile medii ale carburanţilor prezentate de Eurostat sunt exprimate în euro. Cum leul a înregistrat săptămâna aceasta cea mai slabă cotaţie din ultimii cinci ani, impactul asupra buzunarelor românilor este şi mai mare.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj

Unirea Ziarul

Publicat

în

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele motive de frustrare, conform celui mai recent sondaj realizat de eJobs.ro şi Up România. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea