Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Prețul apartamentelor va crește de la 1 ianuarie 2024: Care sunt imobilele afectate și cu cât se va majora TVA-ul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prețul apartamentelor va crește de la 1 ianuarie 2024: Care sunt imobilele afectate și cu cât se va majora TVA-ul

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, TVA-ul pentru imobilele al căror preț este situat sub 600.000 de lei și au o suprafață de până la 120 de metri pătrați va crește de la 5 la 9%, ceea ce aduce o majorare a prețului locuințelor cu aproximativ 5.000 de euro.

De la 1 ianuarie 2024, cumpărătorii persoane fizice, care achiziționează un imobil cu destinația locuință, având o suprafață utilă de până la 120 metri pătrați (fără anexe gospodărești) și un preț de până la 600.000 de lei (circa 120.700 de euro), vor avea de achitat o taxă pe valoare adăugată mai mare, de la 5% la 9%.

Cei care plătesc avansul pentru o locuință, până la final de 2023, vor beneficia tot de TVA de 5%

Astfel, pentru un apartament cu acest preț, care îndeplinește condițiile de mai sus, alături de o serie de altele care îl fac „gata de locuit” (finisaje exterioare, finisaje interioare, instalație sanitară și electrică etc), cumpărătorul va plăti TVA de 54.000 de lei (peste 10.800 de euro), în loc de 30.000 de lei (în jur de 6.000 de euro), anunță Profit.

Pentru locuințele nefinisate, în care noii proprietari nu se pot muta imediat, TVA se menține la 19%. Majoritatea imobilelor de locuit care se tranzacționează în România se încadrează în descriere (ca preț și suprafață), ceea ce înseamnă că măsura creșterii TVA va avea o influență puternică asupra pieței imobiliare, începând cu anul viitor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Nume despre care NU ŞTIAI că se sărbătoresc de FLORII. Cui trebuie să mai spui „La Multi Ani!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nume despre care NU ŞTIAI că se sărbătoresc de FLORII. Cui trebuie să mai spui „La Multi Ani!” Citește și: Ce nume de fete și băieți cu nume de floare se sărbătoresc de Florii Floriile sunt prilej de sărbătoare pentru români în Postul Paştelui. Dacă aveţi prieteni sau rude care poartă nume de flori, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea